vetenskap : hur är en tandborste gjort

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-05-28
Tandborstar är dentala verktyg för att borsta tänderna . Vanligtvis tandläkare rekommenderar att du använder en tandborste med tandkräm och sedan tandtråd för att ge det mest hälsosamma miljö för dina tänder , tandkött och mun . Utan en tandborste kan bakterier-ridit plack bygga upp i munnen och följa sig till tänderna . Borsta tänderna två till tre gånger dagligen är perfekt , och det rekommenderas att man borstar tänderna minst två minuter före sköljning . Om du inte borstar tänderna ordentligt och ofta , kan tandsten och plack form , som orsakar gingivit , karies och tandlossning .

Historia

Tandborstar sågs i historien så tidigt som på 1900-talet och var oftast gjorda av Hog's hår eller någon annan typ av grova djurhår . Den första tandborste med mjuka , borst syntetisk var Miracle Tuft tandborste , som uppfanns 1938 av en man vid namn Dr West . The Miracle Tuft tandborste gick i produktion under nästan 20 år . Den första elektriska tandborste uppfanns av Bristol-Meyers och kallades Broxoden . I modern historia tandborstar har gjorts med olika storlek borst och flexibel hals för att nå bakre tänderna lätt .

Betydelse

Numera tandborstar tillverkas i fabriker . Först är små pärlor av plast placeras i en formspruta som smälter plasten . Den smält plast placeras sedan i en form som tvingar smält plast hela vägen in . De formar även små fördjupningar där borsten kommer att införas . Medan plast kyler är formen sätter en gräns så att inga luftbubblor form . När plasten har svalnat , små stift tryck plasthandtag ur formarna .

funktioner

nylonborst läggs i tandborsten och häftade djupt inne med en stansmaskin . När borsten sitter på tandborsten , de är något längre och mer ojämn än vad de kommer att visas i den slutliga produkten . För att säkerställa att stråna är jämn och på höger sida , borst den skärs efter de är knutna till tandborsten . Beroende på utförande av tandborste , borst den kan skäras rakt över , i ett sicksack-mönster , eller i en sluttning . Varje borst är designad att borsta tänderna på ett annat sätt , men så länge du borstar tänderna noggrant och regelbundet , bör du inte ha några problem med karies och plack byggs upp .

Överväganden

Efter att tandborsten är färdigställda , den tandborstar är förpackade i plast behållare eller behållare kartong med cellofan fönster för konsumenter att se den färdiga produkten. Om American Dental Association godkänner tandborsten är kvalitetsstämpel sedan fast på framsidan av tandborsten förpackningen . Därefter ytterligare etiketter fästs på tandborsten förpackningar och varje enskild tandborste är paketerat i bulkleveranser av många tandborstar innan de skickas till distributörer och andra platser butik .

Typer

Mest tandborstar omfatta antingen hårt , medium eller mjuk borst . Mjuka borst är bäst att använda på barn och äldre som kan ha känsligt tandkött och tänder som behöver mycket känslig vård . Om du nyligen har opererats på munnen eller tänder , kanske du vill använda en tandborste med mjuk borst tills munnen är helt läkt . Medium borst kan användas för alla åldrar så länge barn som använder medellång pensel tandborstar borsta tänderna noggrant och försiktigt . Hard-pensel tandborstar är konstruerade för vuxna med stora tänder som upplevt plack byggs upp som kräver en mer rigorös borstning.

Previous:nothing Next:hur påverkar tuggummi tandhälsan ?

Relaterade artiklar


 • hur man väljer protes implantat
 • bra endodontist
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • om Dental Labs
 • om gratis tandkliniker
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • göra tandborstar
 • om proteser
 • om tandblekning produkt recensioner
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com