Fördelarna med guld tandfyllningar

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-02
Traditionellt är guld används för att fylla tänder som har hål . Även polymer fyllningar har blivit standard i tandfyllningar , är guld fortfarande en av de bästa ämnena för att korrigera hålrum . Guld är en unik metall som är mjuk nog att inte skada några närliggande tänder , men också stark nog att hålla sin form i många år . Det finns vissa nackdelar med guld fyllningar , till exempel material som används för att komponera legeringen

Historia

På 1840-talet guld har använts inom tandvården arbete genom att kondensera små guld folie i ringar och som placerades på tänderna av patienterna. Guld spolar var svåra att placera på tänderna och guld fyllningar krävs lim . Under inbördeskriget guld fyllningar här den populäraste formen av att fylla hålrum .

Betydelse

Guld fyllningar är mycket starkare än jämförbara material . När du har guld fyllningar , kan man förvänta sig att senast vid minst 15 år med rätt munhygien . Eftersom hållbarheten av guld är mycket starkare än en polymer fyllning , patienter har möjlighet att äta någon mat de vill utan att oroa dig för att lossa fyllning . Guld fyllningar är ofta begärs av patienter för deras estetiska överklagande .

Typer

Det finns två huvudtyper av guld fyllningar du kommer att stöta på tandläkaren . Dessa inkluderar guldinlägg och guld fyllningar onlay . Skillnaderna ligger i hur de är placerade på din tand . Med guldinlägg fyllning , placerar tandläkaren fyllningen på den bitande ytan av tanden . Inlays normalt är mycket små , men ofta är placerade på de mest använda ytorna på tänderna . Guld onlays är mycket större än inlays och används när en stor del av tanden har blivit urholkat på grund av karies . Guld inlays och onlays är specialtillverkade av tandläkaren och sätts på plats genom användningen av dentala cement .

Överväganden

Guld är en av de starkaste material som används för tandfyllningar . Guld fyllningar kräver mer arbete för tandläkaren , och därmed priserna på dessa fyllningar är mycket högre än för plaster och fyllningar silver . Guld fyllningar tar också mycket längre tid att producera , och flera besök till tandläkaren krävs för tand lister och beslag . Ändå kommer guld fyllningar pågå minst ett decennium mer än deras billigare motsvarigheter .

Varning

Guld fyllningar är synliga för ögat , vilket gör placeringen av dessa fyllningar mycket viktigt . Tandläkaren kommer att rekommendera guld fyllningar i tänderna om de inte syns när du ler eller prata . Restaurering av guld fyllningar är betydligt dyrare än i motsvarande organisationer . På grund av detta är det viktigt att du tar extra hand om din fyllning att säkerställa att dess placering är säker och inte lossnar .

Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet

Relaterade artiklar


 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • natt mun vakter jämförelser
 • om gratis tandkliniker
 • hur man väljer protes implantat
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man har ett friskt leende
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com