Hur fungerar en tuggummi transplantat ?

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-25

Du behöver :
Proteser
. Tandläkare.
Fixodent Gel .
Tandborste .

Hur tuggummi ympkvistar arbete

En tuggummi transplantat är också känd som en gingival transplantat . Det är ett samlingsbegrepp som omfattar flera olika förfaranden som alla har som mål att med en yta på tanden som har blivit utsatta på grund av sjukdomar i tandköttet . Detta exponerade området är täckt med mjukvävnad som har ympats . Omfattar exponerade tandroten lindrar många symtom . Det förhindrar ytterligare exponering av tanden . Det kan också bidra till att återställa känsligheten som antingen har minskat eller är helt borta . Det hjälper också förhindra hålrum och förbättrar kosmetiska utseende .

Typer av gummi ympkvistar

I ett fritt gingival transplantat , vävnader från gommen ( taket i munnen ) tas och överförs till exponerade yta tand . Det är sydd på plats och kommer att skydda utsatta tanden . En subepitelial transplantat tar bindväv från under gommen men annars liknar ett fritt transplantat . Denna metod är bättre på att täcka rötterna och är också mindre smärtsamt . En acellulärt dermal matris transplantat använder hudceller från andra människor som behandlas på ett sätt som låter dem fungera som ett tuggummi transplantat . Andra förfaranden kan ta vävnad från ett närliggande område och antingen transplantera den eller flytta den över som en skyddande lock.

Varför tandköttet ympkvistar behövs

vikande tandkött är en sjukdom som orsakar exponering av rötter av tänder och kan kräva ett tuggummi transplantat . Orsaker till vikande tandkött inkluderar borstar som är onödigt aggressiv . Traumat från tandborstar borsten kan orsaka att tandköttet dras in . Det kan också hända som en följd av otillräcklig tandvård som gör att bakterier att bygga upp. Dessa bakterier utsöndrar enzymer som kommer att bära bort på tandköttet och emaljen på tänderna . Det kan också ske till följd av tandlossning , vilket är en inflammation i tandköttet . Detta kan också uppstå på grund av bristande tandhygien . Samtliga ovanstående villkor kan resultera i tandköttet som drar sig tillbaka till den grad att ett tuggummi transplantat är nödvändig .

Previous:nothing Next:att bota dålig andedräkt för gott

Relaterade artiklar


 • naturliga tandblekningsmedel
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • hur man ger upp på en läsk missbruk
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com