Periodontala sjukdom i de bakre tänderna

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-22
De flesta människor är oroliga med utseendet på deras leende , ägnar stor uppmärksamhet åt vård och underhåll av huvudsakligen framtänderna . Men den bakre tänderna är lika mottagliga för tandproblem som resten av munnen . Ett sådant problem är att tandlossning . Och om inte tas om hand , kan du bara förlora de tänder som huvudsakligen tugga maten

Identification

Parodontit i bakre tänderna är i grunden en bakteriell infektion som innebär att tandköttet och benet runt tänderna längst bak i munnen . Det kan vara något som mindre som gingivit eller något så allvarligt som parodontit . Oavsett vilken svårighetsgrad av sjukdomen , nästan alla parodontala sjukdomar startar från bakterier som finns i plack som byggs upp på tänderna som så småningom kan irritera och inflammera tandköttet .

Typer

Den vanligaste formen av parodontal sjukdom i bakre tänderna skulle vara att tandköttsinflammation. Grunden är att när du lider av detta villkor , kommer att tandköttet runt bakre tänderna svullnar och blir något känsliga . Ofta kommer du att uppleva en liten blödning under eller efter daglig tandborstning , men ger dig relativt några problem . Men när inte behandlas av en tandläkare eller tandhygienist , kan det leda till parodontit där tandköttet faktiskt börja att separera från bakre tänderna och skapar fickor som kan börja samla in matrester . Dessa fickor kan då bli infekterade vilket kan leda till kronisk eller akut parodontit . Denna etapp av tandköttsproblem kommer att producera benförlust i områdena runt bakre tänderna . Eftersom denna benförlust fortskrider kan den bindväv som håller bakre tänderna på plats börjar försämras , som lossar dem och kan resultera i faktiska tandlossning .

Betydelse

De flesta former av tandlossning börjar verkligen med dålig munhygien , inklusive en oegentlighet i tandborstning , tandtråd och dental rengöring. När plack får sitta på tänderna , kommer bakterier form . Dessa bakterier irritera oundvikligen tandköttet , vilket gör dem svälla och bli inflammerad . När kroppen bekämpar bakterier , tandköttet har en tendens att dra bort från tänderna , skapa små fickor som kan tillåta plack till formuläret under tandköttskanten . Därifrån kan tandköttet bli faktiskt infekterade , vilket kan ta en vägtull på hälsan hos ben , minska nivån runt ryggen tänderna . Om det inte är motivation nog att tvinga dig att hålla din tandhygien , ingenting någonsin kommer .

Missuppfattningar

Men, munhygien inte ensam den enda orsaken till tandlossning i bakre tänderna . Ärftlighet kan också spela en roll i utvecklingen av tillståndet . Många människor som har nära anhöriga som drabbas av någon form av tandlossning är faktiskt större risk att utveckla denna kronisk infektion. Detta betyder inte att du ska bara ge upp om tandhälsa om din mamma eller pappa plågas med dessa typer av problem , det betyder bara att du står en större risk. Så , hålla uppe tandborstning , tandtråd och kontroller hos tandläkaren för att minska dina chanser .

Överväganden

En av de bästa försvaren för en parodontal sjukdom i bakre tänderna är verkligen ett bra anfall , vilket innebär regelbundna rengöringar . Men , om du har början stadier av parodontit , det finns fortfarande hopp . Många tandläkare erbjuder något som kallas skalning , som är en process för att ta bort plack som ligger under tandköttskanten . När en tandhygienist är tillåtet att skala denna del av tanden , en ren yta ( en som inte innehåller plack eller dess bakterier ) tillhandahålls för att tandköttet bifoga , så att säga , till tänderna .

Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna hemma

Relaterade artiklar


 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • om tandblekning produkt recensioner
 • om tandsköterska verktyg
 • låg kostnad tandimplantat
 • hur fungerar protesen lim ?
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • historia tandblekning
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com