akut parodontit

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-25
Munhygien är viktigt , det är ingen tvekan om det . Du får en uppsättning tänder , så du måste verkligen ta hand om dem . Och det slutar inte bara med borstning , du behöver att använda tandtråd och få dina tänder professionellt rengöras regelbundet ( detta har ingenting att göra med tandblekning ) . Om du inte tar hand om din pärlvita tänder , kan hälsa på dina tänder och tandkött urarta till något som kallas parodontit . Det är inte något du vill ta itu med , oavsett din ålder

Du behöver : .
proteser.
Tandläkare.
Fixodent Gel .
Tandborste .

Identification

Akut parodontit är i slutändan en ganska allvarlig sjukdom som påverkar tandköttet och benet kring tänder i munnen . När plack byggs upp på tänderna , det finns en stark potential att bakterier börjar växa . Denna bakterie kommer oundvikligen att börja irritera tandköttet så att de kan bli inflammerad och svullen . Allt eftersom tiden går , kan detta plack sprida nu under tandköttet linje , för med sig bakterier . Medan kroppen bekämpar bakterier , kan tandköttet börjar avta och benet kan dra sig bort från tanden , lämnar ett mellanslag eller ficka mellan denna tand och tandköttet som omger den . Du skulle nu ha något som kallas parodontit .

Effekter

Dessa utrymmen eller fickor kvar mellan tänderna och tandköttet har potential att samla matrester . När detta händer är det möjligt att det kommer att leda till en infektion . Om den lämnas obehandlad kan bakterier från denna infektion börja minska dina " ben nivå ", eller den mängd ben som omger tanden . Eftersom detta benförlust äger rum, den bindväv som i princip håller tanden i munnen börjar försämras . Samtidigt , dessa små fickor eller utrymmen börjar fördjupa , som sedan kan leda till ännu mer förlust av benmassa , tandköttet drar sig tillbaka och vävnader försämras . Så småningom kommer din tand lossnar tills den faller ur din mun . Detta skulle alla anses vara mer akut parodontit .

Betydelse

Även uppbyggnad av plack ( och bakterier inom den) är i huvudsak den dominerande orsaken någon kommer att drabbas av akut parodontit , kan andra faktorer bidrar till detta tandköttsproblem . Kvinnor kan vara mer benägna att möta början stadier av parodontit under vissa hormonella förändringar som sker i puberteten , graviditet och klimakterium . Sjukdomar och sjukdomar som påverkar immunsystemet , som hiv eller cancer , kan också öka risken för parodontit . Även vissa mediciner kan uppmuntra onormal vävnad tillväxt i området i tandköttet . Givetvis, som dåliga vanor borsta inte , inte tandtråd och rökning kan öka risken för denna sjukdom , men som egentligen handlar om god munhygien .

Funktioner

Akut parodontit är inte utan varningsskyltar . Om än subtila, de flesta människor kan berätta att deras tandkött kan vara ömmande eller svullna , att deras tandkött blöder efter tandborstning , och att det finns en liten recession i tandköttskanten . Var och en är en indikator på de inledande skedena av tandlossning . Som läget i tandköttet förvärras , kan du börja uppleva dålig andedräkt, en udda smak i munnen , märkbar fickor eller utrymmen mellan tänderna och tandköttet och även en förändring i ditt bett .

Behandlingar

Scenen av parodontit kommer att diktera vilken typ av behandling som är tillgängliga för dig, men det finns många , alla med sina egna fördelar . Det mest effektiva är att tandvård städning varje halvår . Det kommer att hålla plaque i schack , så att säga , och stoppa bakterier från att påverka ditt tandkött . Det finns också en djupt rengöring metod som kallas för skalning där plack och tandsten inte bara bort ovanför tandköttskanten , men under också. Även om detta kanske låter obehagligt , behöver du inte oroa eftersom det vanligtvis sker under lokalbedövning . Därifrån kommer de andra alternativen vara kirurgisk karaktär , som löper från pocket-minskning operationer och transplantat ben på vävnad ympkvistar och vävnadsregenerering .

Previous:nothing Next:Hur fungerar en tuggummi transplantat ?

Relaterade artiklar


 • om vikande tandkött
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • om torra socket
 • hur har renare och vitare tänder och andedräkt
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • köper tandguld
 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com