definitioner av dentala instrument

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-13
Det finns olika typer av dentala instrument som vanligen används inom tandvården , till exempel operationer och rengöring av tänder . Dentala instrument är verktyg som används av tandläkare-och ofta även tandskötare-att undersöka , ta bort tänder och återställa tänder samt upprätthålla tandköttet och resten av munnen

Betydelse

Några av de mest betydelsefulla instrument som används för standard tandingrepp såsom granskning omfattar skäran sonden ( används för att observera förekomsten av karies på tänder ) , parodontal sond ( används för att mäta fickdjup runt tänderna ) och spegeln ( för att kunna observera svårt att se delar av munnen ) . Ett annat vanligt instrument är munnen prop , som vanligtvis används på barn att se till att de håller munnen öppen under tandingrepp . Borrmaskiner används också i tand processer , och det finns olika typer av borrar , inklusive låg hastighet , hög hastighet luftdrivna , kirurgisk handstycke och friktion grepp .

teorier /Spekulationer

I tandvård operationer och operationer , instrument t. ex. tand sprutor (för att bistå anestesi injektion) , borrar (del av övningar som har med skärstål ) och operativa borrar ( inklusive fasning , avfasning , fotboll , koniska , runda , diamant , grönsten , platt fissur och andra stilar och former ) används ofta .

Potentiella

Standard tandvård verktyg för förfaranden tand restaurering inkluderar grävmaskiner ( används för sönderfall borttagning ) , halv hollenbachs ( produkter som används som blixt eller överhäng tester ) och parodontala scalers , såsom skrapningarna ( som vanligen används för parodontal vård av tänder ) . Det finns två olika typer av skrapningarna-. universell ( justerbar till områden av tandvård tandbildning ) och Gracey ( som kombinerar en unik blad med nio olika stilar skaft ) skrapningarna

Funktion

En av de vanligaste tandvård är tandutdragning . Några av de standardverktyg som används för operationer tandutdragning är hissar ( verktyg som används för att lossa upp tänderna innan de skall extraheras ) , stämjärn ( för emalj klyva ändamål ) och tandvård pincett ( för att dra ut och gripa tänder ) .

Typer

Det finns också flera olika typer av instrument som används i tandreglering förfaranden inom tandvård för tänderna väglinjer , bland annat. Ett par av dessa instrument är ligaturer (används för att fästa hängslen ledningarna parentes ) och ortodontisk tänger ( för krona kontaktpressning ändamål ) .

Previous:nothing Next:tandköttsproblem huskurer

Relaterade artiklar


 • hur man väljer protes implantat
 • göra tandborstar
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • och nackdelar med tänder implantat
 • hur fungerar protesen lim ?
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • tandköttsproblem huskurer
 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • historia : anestesiologi
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com