fakta vitare om tandkräm

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-27
Whitening tandkrämer verka som ett enkelt, billigt sätt att bleka tänderna , men hur väl fungerar de ? Dessa tandkrämer fungerar bara ta bort ytan fläckar och lämnar djuprengöring till proffs . De flesta har en eller flera verksamma beståndsdelar och är effektiva på att hålla ytan fläckar under kontroll . Var medveten om att även de dyraste blekning tandkräm inte kan bleka tänderna vita

Funktion

Whitening tandkräm har ökat i popularitet under det senaste decenniet , med praktiskt taget alla stora märken producerar en eller flera versioner . Skenbart , lyser en blekning tandkräm produkt tänderna medan clearing emalj av ytan fläckar och missfärgningar. Den tandkrämer kan användas tillsammans med andra blekning produkter , såsom flosses , munvatten och boosters att intensifiera styrkan i de aktiva beståndsdelarna. Om den används två eller flera gånger dagligen, bör användaren se en förbättring av kvaliteten på hennes tand utseende

vad de kan och inte kan göra

En whitening tandkräm är bara så bra som dess beståndsdelar . därför , många av over-the -counter produkter är oförmögna att aktivt bleka tänderna som en verklig kontor behandling kan . I själva verket SoYouWanna. com : s artikel om tandblekning stater " ADA godkänner dem , främst eftersom de är ganska mycket definitionen av ofarliga . " Whitening pastor tar bara bort de grunda film av tunn som rockar tänder . Som ett resultat kommer tänder ser ut och känns renare . Vad kommer inte att ske är något slags sann blekning åtgärder .

Ingredienser

Eftersom over-the-counter muntliga och tandbehandlingar begränsas i sina aktiva läkemedlet innehåll är det bra att veta vilka ingredienser som finns på marknaden för att köpa produkter som fungerar bäst . Whitening pastor innehåller slipmedel som försiktigt polera tandytan , liknar en ansikts exfoliant . Alternativt noterar Mayo Clinic att vissa produkter använder " kemikalier, såsom sodiumtripolyfosfater, att bidra till att bryta ner eller lösa fläckar " . Åter andra , som Arm Hammers av märket , använda väteperoxid .

Det bör noteras att personer med känsliga tänder eller tandkött måste vara försiktiga när de köper och använder blekning produkter . Vävnader kan bli smärtsamt irriterad av slipmedel . De som lider av tand och tandkött nötning bör också steg noga .

Underhåll Efter Professional Whitening

Whitening tandkräm är speciellt användbar för att hålla tänderna ser vita efter en tandläkare har blekt dem . Dessa tandkrämer kommer säkert ta bort avlagringar och sköld mot nya missfärgningar . Två gånger dagligen använder hjälper till att bryta ner denna tunna filmen som blir tänderna gula .

Naturligtvis är det viktigt att kombinera din blekning tandkräm användning med god munhygien . Håll dig borta från rökning och drickande mörka cola-drycker och kaffe . Missfärgning också kan inträffa med te . Minimera konsumtionen av dessa livsmedel , eller borsta efteråt , kommer att göra mycket för att hålla nyligen blekt tänderna skinande rena .

Potentiella

Det är möjligt att blekning tandkräm blir starkare med tiden , men det är osannolikt att den starka blekmedel som används av Tandläkaren någonsin nå allmänheten i form av en tandkräm . Den mest effektiva vitare förfarande är två gånger dagligen borsta , följt av regelbunden tandvård kontroller. Eftersom det inre dentinet skikt av tanden är vad som faktiskt blir gul måste den rengöras professionellt . Whitening tandkräm , dock gör ett bra jobb med rengöring av tänder, att bli av med plack och tandsten och frisk mun på grund av dess starkare rengöring ingredienser . Kolla in en opartisk köpguide , som Consumer Reports , för att hitta den bästa produkten för pengarna .

Previous:nothing Next:Hur du tar hand om dina tänder

Relaterade artiklar


 • om Dental Labs
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur man sparar på tandvård
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • om tandvård planer
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • hur man ska äta när man har tandställning
 • Hur fungerar en tuggummi transplantat ?
 • hur du håller dina tänder vita
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com