historia tandblekning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-06-03
Även om tandblekning , tandblekning lösningsmedel och andra moderna sätt på vilka att bleka tänderna har inte varit runt hela den långa , förfaranden för vitare tänder har . Tandblekningsmedel användes så långt tillbaka som 2000 f. Kr. tillverkade av naturliga ingredienser eller ens mänskliga avfallsprodukter. Den röda och vita frisör stolpar som används för att beteckna en plats folk kunde få sina tänder släcka glöden med en frätande syra som tjänade till att bleka sina pärlvita tänder

Historia

Tandblekning medel användes så långt tillbaka som det gamla Egypten och Rom . Den förra kom upp med en blandning av pulveriserad pimpsten och vinäger , som de skulle tillämpas med en tugga hålla sig till sin pärlvita tänder . Den senare hade ett myller av läkare som var övertygade om tänder kunde bleka med mänsklig urin . År senare , ammoniak , som finns i alla urin , fortfarande redovisas som en agent som rengör emaljen på tänderna .

Tidsplan

Vid tiden 1800-talet drabbades var det frisörer som gjorde tänderna vitare . Dessa hår klippning mavens fördubblades också som tandläkare . Barberare skulle vitare tänder genom att först lämna in dem med en metall apparat och sedan dousing tänderna med salpetersyra . Medan syra gjorde i själva verket göra tänderna skinande vita skulle det också så småningom slits emaljen och leda till köttiga , skämda helikoptrar .

Typer

Flera olika metoder för tandblekning är på marknaden idag . Tandläkare kan ge en timmes blekning behandling eller så kan bleka tänderna . Huskurer allt från dagliga doser av pasta som bör tillämpas på tänderna till tandblekning remsor som trycks på då dra av emaljen för en pärlskimrande glöd . Särskilda blekning tandkräm och tandläkare sköljningar är också allmänt tillgänglig , långt ifrån den romerska urin behandling .

Effekter

Hollywood kan vara oerhört att skylla för den senaste ökningen av tandblekning . Tandblekning blev mainstream , och även in populärkultur när som visas på den populära "Seinfeld " TV-serie på 1990-talet . Tandläkare skrev tandblekning är den aspekt av deras praxis som växer snabbast , enligt en undersökning från 2002 som fattats av American Dental Association och Colgate . Tandläkare skrev tandblekning förfaranden ökade med 25 procent . Likaså har populariteten för tandblekning och blekning sköt upp mer än 300 procent de senaste åren , enligt American Academy of Cosmetic Dentistry .

Varning

Tandblekning skulle vara mindre populär , kanske, om folk inte göra saker som kan färga sina tänder . Rökning eller tuggtobak är enorma tänder färgning agenter , som är te , kaffe och rödvin . Även för mycket av det goda , särskilt fluorid , kan leda till tänder som har bruna eller gula fläckar på dem . Barn hamnar svälja fluortandkräm snarare än att skölja och spotta som kan leda till missfärgade tänder senare i livet . Vissa landsbygdsområden , liksom norra New Mexico , har också en hög fluorhalten i vattnet, som också leder till ett målat uppsättning helikoptrar .

Previous:nothing Next:munskydd sova

Relaterade artiklar


 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • Oral-B eltandborste
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • vad gör partiella proteser ut ?
 • om gratis tandkliniker
 • naturliga tandblekningsmedel
 • mun vakter och hängslen
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com