hur är tandkräm tillverkas ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-18
Tandkräm är den senaste och absolut mest trevliga ämne som människor har använt för att ta bort maten och syror som börjar processen av förfall och tandlossning . Det vita eller randiga kläder i skrynklade röret sitter på ditt badrum disk är resultatet av århundraden av experimenterande med kvistar , kemikalier och olika slipmedel . Modern tandkräm annonseras att få bort plack , vitare tänder , fräscha andedräkt och förebygga tandlossning --- det gör nästan allt utom påminna dig om att använda den .

Identification

Tandkräm är en kombination av en soaping agent , slipande och aromer , när den gnids på tänderna , scrubs ytan för att avlägsna ämnen vänster vid matsmältningen som börjar i munnen . Den säljs i olika typer av förpackningar, de vanligaste är den hundraåriga " röret " och den senaste utvecklingen , den " pump ", en stående behållare som doserar tandkräm på ungefär samma sätt som ett kafé vakuum server .

Funktion

syror och sockerarter , matrester och smuts och damm från luften kombineras i munnen att pälsen tänder med ämnen som kan lösa upp emaljen tänder , lämnar den underliggande strukturen sårbara . Även tänder inte producerar emalj , kan den kurs motsvarar inte den ränta till vilken vi bär våra tänder . Rengöring av munnen bort denna " detritus , " som hjälper spara tandemaljen . Använda tandkräm ( och en tandborste ) gör jobbet för rengöring av tänder mer bekväm och trevlig , göra regelbundna mun-städning oftare .

Historia

Tidiga människor var inte alltför bekymrad över kosmetiska värden av ljusa vita tänder men de visste att en människa utan tänder inte kunde äta mycket : register över tand-rengöring recept innehålla salt, aska och brända eller krossade ben och snäckskal . Araberna används sand och pimpsten som slipmedel , la romarna träkol och perserna som används honung för att göra ämnet välsmakande . Av 18th century , bikarbonat fungerat som en bas för tand pulver , varav vissa ingår krossade tegelstenar eller porslin . Borax har lagts till för skum . Tandpulver tillämpats med en trasa ( som du använde fingrarna om du var fattiga ) och såldes i papper paket eller burkar . En Connecticut tandläkare , Washington Wentworth Sheffield , skapade den första moderna tandkräm , Creme TANDPULVER , 1850. Hans son Lucius föreslås anta rör som parisiska konstnärer användas men Sheffield beslutat att marknadsföra sin Creme i burkar . Colgate Ribbon Dental Creme var den första klistra förpackade i hopfällbara metallrör 1896. I mitten av 20- talet hade organisationer som American Dental Association rådet om Dental Therapeutics utvecklat normer för tandkräm och många amerikanska företag var tillsättning av natriumfluorid till tandkräm som en förebyggande förfall .

Funktioner

Varje tandkräm innehåller samma klasser av ingredienser : slipmedel , " sudsers , Fuktighetsbevarande medel , aromer , konserveringsmedel och vatten . Glycerin eller sorbitol (används även som fuktgivare ) och sackarin eller aspartam används som sötningsmedel . Alla ingredienser vägs och långsamt blandas i stora kar , av vilka många håll över ett ton produkt . Och luftfuktighet kontrolleras noggrant för att hålla ingredienser från separera . Rör ( eller stand-up " pump " behållare ) är dammsugas , fyllda och utjämnade genom att hänga dem i rack och fylla genom sockeln . Bottnar dem kläms ( eller tak ) och tillverkning koder som identifierar plats och datum för tillverkning och batchnummer är tryckta på behållaren .

Överväganden

Tillsatser som tenn eller kalciumfluorid , lösningsmedel eller enzymer , peroxid och bikarbonat soda anspråk särskilda förmåner som förfall förebyggande , frisk , tandstensborttagning och vitare . Debatten om fluor värde är pågående och effektiviteten av de andra inte har bevisat .

Previous:nothing Next:om tandvård planer

Relaterade artiklar


 • bra endodontist
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • tandimplantat kostnader
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • om tandblekning produkt recensioner
 • natt mun vakter jämförelser
 • Oral-B eltandborste
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com