hur du skyddar dina tänder från slipning

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-06-09
Har du slipa tänderna , knäppa din käke stänga , knyta din mun, eller har TMJ ? Med tiden kan dessa orsaka sprickor , slitage , och komplikationer med ditt bett och anpassning . En vän påpekade att jag knäppte min käke stängda och marken mina tänder medan jag sov . Efter att ha sett lite sprickor och en förändring av mitt leende (jag hade slitna delar av mina tänder ) , följde jag så här:

Du behöver : .
Tandläkare
Over- the- counter nattvakt (tillfälligt ) .
Flexibla utgifterna konto (om du har någon) .


1 .
Kontakta din tandläkare och boka ett möte. Om du inte redan har ett , kommer din tandläkare försäkringsbolag har kontaktuppgifter till tandläkare i ditt område . Om du inte har en tandläkare försäkringsbolag ( och även om du gör det) , fråga vänner, familj , arbetskamrater , etc. för rekommendationer .
2 .
Under tiden köpet en over- the- counter nattvakt kit på apotek eller konsumtionsvaror butik . Dessa är oftast under $ 20 och inkluderar en formbar övre båge munskydd , liknande dem som används av idrottare (om du är en idrottsman och har redan ett munskydd från att idrotta , kan du använda denna ) .
3 .
Följ instruktionerna på förpackningarna . Du kommer att koka vatten i en kastrull på spisen och doppa formbara Tandskydd i att värma och mjuka upp vaxliknande materialet . Då kommer du att placera över dina övre tänder och mögel så att det överensstämmer med munnen . Du måste kanske göra detta flera gånger ( dopp i kokande vatten och mögel ) flera gånger för att få bästa passform . Klipp av överflödigt material. Dessa typer av tandskydd är stora , skrymmande , och inte mycket bekväma.
4 .
in tandskydd precis innan sänggåendet eller somna . Ta bort , skölja och borsta med tandkräm på morgonen och lagra i behållare som lufttorka .
5 .
Träffa din tandläkare för en konsultation och be om en prisuppgift . Professionellt gjorda nattvakter ( kallas även bita vakter ) kör normalt flera hundra dollar, men kan pågå i åratal , om väl underhållna . Antingen på denna utnämning eller senare en kommer din tandläkare bestämma vilken typ av nattvakt som passar bäst för dig ( en del täcka den övre tänderna medan vissa täcka underkäkens tänder ) och kommer att ta intryck .
6 .
Efter några veckor din nattvakt bör anlända , och din tandläkare kommer att schemalägga en passande . Min första nattvakten passade inte riktigt-intryck och mögel var av. Utan extra kostnad , tog min tandläkare ett annat intryck , och den här blev bra . Det är mindre skrymmande , passar över botten av min övre tänder , bara lite curling över , och är mycket mer bekväm än over-the-counter kit vakter .
7 .
Din tandläkare får trimma eller fila bort delar av bettet vakt . Hon slätade ut den övre kanten nära mina framtänder , så att vakten inte fångade på mina läppar eller hud i min mun . Fråga din tandläkare för att behålla formen ( om du räknar med att ändra tandläkare , be om att ta formen med dig hem ) .
8 .
nattvakter bör pågå i åratal . Rengör den varje morgon ( skölj efter borttagning och borsta med tandkräm . Skölj igen och förvara i container ) . Jag brukade hålla lite vatten i botten av behållaren , så att vakten inte skulle bli torr och knaprig över tiden . Det kan vända svagt gul . Om du har silver fyllningar , kanske du märker svarta fläckar där fyllningarna är .
9 .
Som jag nämnde , snap jag min käke stängda och slipa mina tänder på natten . Efter 10 år , jag bet ett hål genom baksidan av min nattvakt . Om du fortfarande har formen , kan du be din tandläkare att göra dig en ersättning vakt . Jag valde faktiskt att få Invisalign hängslen , som fungerar som min nattvakt för nu . När jag skulle avsluta min tandreglering , kommer jag att ha nya gjort intryck och ett nytt bett vakt skapas .

tips och varningar


 • nattvakt blir beroendeframkallande. Om jag tar en tupplur utan min nattvakt i ( hängslen nu ) , jag vaknar omedelbart efter knäppa min käke stängas . Använd den helst på dagen ( vissa människor slipa sina tänder medan de kör och bär deras nattvakter i bilen ) .
 • professionellt gjort nattvakt kan bli dyrt ( flera hundra dollar ) . Om din tandvårdsförsäkringen täcker inte ( eller delvis täcka ) kostnaderna , bör du kunna använda pengar från din flexibel utgifter konto .
 • rena och rätt lagra nattvakt varje dag . -Det håller mycket längre


 • Previous:nothing Next:hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött

  Relaterade artiklar


 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • tandblekningsmedel & min bro
 • Vad kostar det för vuxna tandställning?
 • hur man ska äta när man har tandställning
 • mun vakter och hängslen
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • munskydd sova
 • om tandsköterska verktyg
 • naturliga dentala produkter
 • vad gör partiella proteser ut ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com