hur man avhjälpa en tandvärk hemma

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-20
De flesta tandvärk är antingen orsakade av karies i tanden ( en hålighet ) eller av en infektion under tanden eller av tanden i tandköttet . Om du har en tandvärk som åtföljs av en feber , svullnad eller blödning i tandköttet , måste du se en tandläkare så snart som möjligt . Många gånger , men det är inte möjligt att få till en tandläkare på en gång , men det finns några hem rättsmedel för tandvärk . Här är hur du kan hjälpa till att avhjälpa en tandvärk hemma

Du behöver : .
smärtstillande medicin
. Istillbehör.
Bomull.
Olja av kryddnejlika .
Vatten.
Salt .
Vitlök .


1 .
Ta smärtstillande av ditt val , till exempel acetylsalicylsyra eller ibuprofen . Följ anvisningarna på smärtstillande flaskan på hur ofta ta medicinen .
2 .
Applicera en kylklamp på din kind på utsidan av där din tandvärk är . Detta kommer att bidra till att minska eventuella svullnad och obehag av bedövande området . Om av någon anledning , din tandvärk känns faktiskt värre med kylan tillämpas på det, kanske du vill prova fuktig värme i stället som din tandvärk inte kan orsakas av en infektion och kan svara bättre med fuktig värme , t. ex. en varmvattenflaska .
3 .
Blötlägg en bit bomull med olja av kryddnejlika och packa den på tanden med tandvärk . Detta hem avhjälpa fungerar bra med tandvärk som orsakas av håligheter .
4 .
Undvik att dricka eller äta något som kan irritera din tandvärk ännu mer som mycket heta eller kall mat eller dryck . Undvik också livsmedel som är särskilt sött eller som kräver mycket tuggande .
5 .
gurgla med saltvatten . Kombinera en kopp 1 /2 liter vatten med ca 1 tsk salt och gurgla med blandningen . Detta kan hjälpa till att spola ut alla bakterier i munnen och hjälper till att hålla området i tandvärk rent.
6 .
Prova en mer extrem hem botemedel mot tandvärk . Placera en liten bit rå vitlök direkt på hålighet av tanden . Du kan också krossa upp vitlöken och lägg den i cheesecloth och sedan placera den på tanden . Håll vitlök på din tand över natten. Detta hem avhjälpa som fungerar bäst på tandvärk som orsakas av infektioner , såsom vitlök fungerar som ett antibakteriellt ämne .

tips och varningar


 • dessa huskurer är inte en ersättning för tandvård . Kom ihåg att ringa en tandläkare så snart som möjligt för att få din tandvärk tas om hand på rätt sätt .
 • Om din tandvärk är åtföljd av smärta i underkäken , hals, bröst , eller överarmen , söka akut vård omedelbart . Hjärtinfarkter minska syretillförseln till munnen och detta kan manifesteras som tandvärk . Det är alltid bättre att fela på sidan av försiktighet och gå söka medicinsk hjälp .


 • Previous:nothing Next:hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan

  Relaterade artiklar


 • salivens påverkan på dental
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • hur man väljer protes implantat
 • tandimplantat kostnader
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • svänglås partiella proteser
 • hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com