munskydd sova

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-02
Läkare och tandläkare rekommenderar särskilda mun vakter för några av sina patienter . Vanligtvis dessa mun vakter används främst när patienten sover för att kontrollera placeringen i käken när musklerna inte är under patientens medveten kontroll. I vissa fall generiska atletiska mun vakter är tillräckligt, men de flesta patienter har stor nytta av speciellt konstruerade munnen vakter för deras specifika behov

Typer

Det finns tre olika typer av munnen vakter används för att sova . Stock munskydd är den typ som normalt används i sport . Det ger sämre skydd för tänder och inte korrigera bett och har de lösaste passform . Mun -formade munnen vakter värms och formas sedan för att passa patientens mun . Även denna typ passar bättre den inte korrekt placering av bettet . Anpassad mun vakter håller längre och är designade av läkare eller tandläkare för att passa just till patientens tänder och tandkött. Placeringen av käken och tungan kan korrigeras med munskydd för att åtgärda flera olika typer av sjukdomar, inklusive sömnapné och tandgnissling .

Förebyggande /Lösning

Obstruktiv sömnapné är en sömnstörning som uppstår när luftvägar är avstängd , vilket förhindrar patienten från att andas under en kort tid . Drabbade väcka ur sömnen för att ta ett andetag , som stör sömnen . Svår OSA kan vakna människor mer än 10 gånger i timmen . Nedgången i syre kan skada hjärtat över tiden och komplicera hypertoni . Hos vissa patienter en mun vakt designad för att hålla tungan ut på baksidan av halsen bidrar till att minska OSA . Ibland käken behöver flyttas fram något för att hålla luftvägarna från att kollapsa under sömnen . En skräddarsydd munskydd behövs för dessa patienter att dra nytta av denna typ av behandling .

Funktioner

Snarkning är ett vanligt sömnstörningar . I vissa fall snarkning är ett resultat av tungan glida tillbaka och blockerar luftvägarna . Kundanpassade munnen vakter kan hjälpa till att hålla käken framåt och håll tungan i position för att minska eller eliminera snarkning .

Effekter

När människor slipa sina tänder i sömnen kallas bruxism . Med tiden tändernas emalj kan bäras ner . I svåra fall toppar av tänderna kan även bäras platt . Denna typ av tand skador kan orsaka tänderna att bilda små sprickor eller öka risken för karies . Mouth vakter kan skydda tänderna från slipning tillsammans under sömnen för att förhindra ytterligare skador .

Potentiella

käkleden sjukdom , mer känd som TMJ , kan förekomma i samband med bruxism . Med TMJ patienten tenderar att bita ihop tänderna , även när du sover . Den ständiga knyter stramar musklerna i käken . Detta kan orsaka käken smärta , popping och huvudvärk . Mun vakter kan hålla käken i ett något öppet läge som hjälper musklerna slappna av . Också håller i käken i ett avslappnat tillstånd som minskar smärta och popping .

Överväganden

Att anpassa sig till mun vakter är oftast inget problem för de flesta patienter . Blöta ner munskydd innan användning kan göra det bekvämare och hjälpa den att lösa på plats . Den tandläkare eller läkare kan hjälpa till att forma tandskydd så det är inte alltför skrymmande eller obekväm . Den munskydd bör borstas med en tandborste och tandkräm före och efter användning . Det kan vara indränkt i protesen renare eller antiseptiska munvatten för att hålla det bakteriefritt.

Previous:nothing Next:Fördelarna med guld tandfyllningar

Relaterade artiklar


 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • historia : anestesiologi
 • naturliga tandblekningsmedel
 • tandblekningsmedel & min bro
 • låg profil nattvakter
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • framtänderna partiella proteser förändrade mitt liv
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com