om olika typer av utrustning som används av oral kirurger

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-06-11
Muntlig eller käkkirurgi kan behövas människor som lider med tanden eller käken problem . Vissa människor kan ha problem med tänderna påverkas , särskilt visdomständer . Andra kan kräva tandimplantat . Dessa är tandroten substitut som håller falska tänder i position . En skruv måste kirurgiskt sätta in i käkbenet . Personer med vissa käken eller ansiktet skador eller störningar kan också behöva oralkirurgi . De kirurger som är specialiserade på dessa sjukdomar använda viss utrustning , som till stor del liknar någon annan kirurg .

Funktion

anestesi är en av de viktigaste verktygen en muntlig kirurg kommer att behöva innan ens början någon form av operation . Kirurgen kan ha en bedövning eller medicinska gaser . En patient kan se en stor maskin , masker , tankar , slangar , skärmar och ett antal andra tillbehör . Du kan se utrustning som skall användas för ventilation också. I vissa fall kan sedering användas . Metoden för anestesi bestäms av kirurgen och kan bero på vilken typ av operation som utförs .

Identifiering

Det kommer att bli operationsbord där patienten kommer att ligga för att få det förfarande gjort . Kirurgisk lampor kommer att närvara i operationssalen . Det kommer sannolikt vara redskap för att övervaka vitala tecken som blodtryck , puls och temperatur också.

Typer

Oral kirurger har ett antal instrument som kan användas under operation . Några av dessa inkluderar tandvård skalpeller , som används för att för att skära . Bone mejslar används för att skära genom ben . Tång och hissar rot används i tandutdragning . Root hissar används för att lossa tänder och kan användas för att ta bort dem också . Pincett används för att greppa och ta bort tanden . Skrapningarna är instrument som liknar skedar som används i dissekera ben , och även i avlägsna vävnader eller utväxter .

Varning

Som med alla operationer , innebär oral kirurgi också en risk . Kirurger i allmänhet kommer att ha en defibrillator i operationssalen , ifall en nödsituation skulle uppstå . Denna maskin används vid hjärtstopp att chocka hjärtat till en normal rytm.

Överväganden

Vissa oral kirurger använder en icke-invasiv metod som kallas för en Piezosurgery , som använder ultraljud vågor , snarare än en skalpell , för att skära igenom dental ben . Denna metod sägs orsakar mindre smärta och skada känsliga vävnader , och enheten har möjlighet att isolera exakt var snittet behöver göras . Dessutom är återhämtningstiden snabbare , och det är mindre risk för infektion .

Previous:nothing Next:om visdomständer

Relaterade artiklar


 • munskydd sova
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • Fördelarna med guld tandfyllningar
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • naturliga dentala produkter
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • om tandsköterska verktyg
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com