om proteser med klämmor

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-06-29
Proteser med klämmor kan vara ett bra sätt att maskera det faktum att du saknar några tänder . Det är inte bara en fantastisk förtroende booster , men de kommer också att hjälpa din naturliga tänder kvar i sina rätta positioner och i vissa fall , även hjälpa dig att tugga maten eller bita mer effektivt . Medan proteser med knäppe är ett attraktivt alternativ för många människor som behöver löständer , bör du se till att du vet lika mycket om dem som möjligt innan du investerar i detta alternativ

Funktion

Proteser med knäppe är utformade för att " fylla i " hål där du saknar tänder . De förlitar sig på dina naturliga tänder för att hålla dem på plats . De är till stor del kosmetiska , men eftersom oftast de är inte så stabil, även om de verkar naturliga och företag när de är i munnen .

Funktioner

Proteser med knäppe är tillverkade av ett eller flera falska tänder inbäddat i akryl tandkött . Denna konstruktion hålls sedan på plats i munnen med tryck och spännen som hakar på fast förankrade tänder . Den knäppen krok runt toppen av fram-och baksidan av ankare tänderna . Proteser med knäppe är oftast relativt billiga och kan kompletteras med mer löständer om ytterligare tänder går förlorade .

Typer

Proteser med knäppe kallas ofta för " flipper " eftersom de är lätta att knäppa på ett ut . Ännu bättre , du kan ha proteser med knäppe gjort innan du tänder bort , sedan börjar ha dem efter en tänder dras . En annan typ av protes som också har ett spänne kallas Nesbit RPD . Denna typ av protes har också knäppe, men knäppen är tillverkade av flexibel nylon-baserad plast . De ser mycket naturliga och skadar inte dig om du råkar svälja dem .

Fördelar

Proteser med knäppe är svåra att upptäcka och i allmänhet inte behöver tas bort innan du äter . Beroende på platsen för löständer , kan de hjälpa faktiskt stabilisera din naturliga tänder och göra ditt bett mer kraftfull . Proteser med knäppe är också relativt billiga och är lätta att ändra om villkoret i munnen ändringar . Proteser med knäppe kan stödja fyra eller fler tänder i vissa fall mellan naturliga tänder.

Överväganden

Innan du köper tandproteser med knäppe , se till att dessa får tillräckligt kommer att uppfylla dina behov . Om du har få kvarvarande tänder , då tandproteser med knäppen faktiskt kan lossa dina naturliga tänder över tiden . Du kanske vill få proteser som är mindre beroende av dina befintliga tänder kvar på plats . Se också till att du är tydlig i dina förväntningar på proteser med klämmor . Om du letar efter något som kommer att fungera på samma sätt som din gamla , naturliga tänder , så du kan behöva undersöka dentala implantat istället för proteser .

Varning

Som med alla dental apparaten , aldrig köpa tandproteser med knäppe från någon som inte är läkare eller sjuksköterska. Proteser med klämmor är inte särskilt dyra jämfört med andra alternativ för löständer , men det finns människor där ute som bekänner att sälja dem " till ett rabatterat " och ger dig Felaktigt monterade eller ens gamla löständer som inte var avsedd för din mun . Alltid arbeta med en betrodd tandläkare när du får utrustade för proteser och lära sig att bära och använda dem .

Previous:nothing Next:hur ta hand om barnets första tänder

Relaterade artiklar


 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • om vikande tandkött
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • köper tandguld
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com