salivens påverkan på dental

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-06-11
I tandingrepp , det är inte chockerande för någon att saliv ofta kliver på dentala instrument. När allt är dental infogas direkt i folks munnar . Det är inte heller förvånande att saliv ofta kan ha en ganska negativ inverkan på dentala instrument. Det är därför det är så viktigt för tand- verktyg för att noggrant rengöras och steriliseras efter varje användning. På så sätt kommer den dental vara färska och sanitära och redo för nästa patientens mun

Betydelse

I saliv finns mikroskopiska blod patogener som kan förstöra och orsaka dental att försämras gradvis . Denna urholkning av dentala instrument kan leda till att verktygen blir rostiga om de inte är ordentligt steriliserad , desinficeras och lagras . Det är just därför dental ska rengöras efter exponering för varje enskild patient .

Identifiering

Dental instrument är i allmänhet gjorda av rostfritt stål , som är ett material som klarar av rost lätt . Det är inte själva saliv från munnen som gör att verktygen för att bli skadad , men blodet av blodet patogener innehöll insidan av saliv .

Förebyggande /Lösning

Direkt efter en tand förfarande , bör dental rengöras , för om saliv kvar på instrument för länge , kan urholkningen att starta. Så efter en patient genom en tand verktyg är det viktigt att skrubba instrumentet med en pensel och några tandläkare desinfektionsmedel . Då bör instrumentet packas upp i en sterilisering pack och genomgå en sterilisering maskin för ytterligare rengöring .

teorier /Spekulationer

Ett annat stort problem som saliv kan ha på dental är att den kan äta bort i speglarna . Speglar är ett gemensamt verktyg i tand processer (används för att kunna visa är svåra att se delar av munnen , liksom andra funktioner) och saliv kan tär på en spegel , göra det obrukbart efteråt . Speglar måste sättas genom samma omfattande rengöring process som alla andra dentala instrument för detta ändamål.

Varning

Även om det är chockerande att tro att blod patogener finns inuti av saliv , det är 100% sant. Över hälften av människor har blod i saliv hela tiden . Blod kan visa upp efter omfattande tandborstning , efter kyssar och ibland även efter att ha ätit !

Previous:nothing Next:om olika typer av utrustning som används av oral kirurger

Relaterade artiklar


 • naturliga tandblekningsmedel
 • Fördelarna med guld tandfyllningar
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • salivens påverkan på dental
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com