steg-för - steg protes som gör

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-06-14
Proteser används för att ersätta tänder förlorade på grund av sjukdom eller skada. Tandläkaren och tandtekniska laboratorium arbeta tillsammans för att skapa proteser som kommer att se bra ut och hjälpa patienten att äta normalt

Identification

Processen börjar med tandläkaren undersöka kvarvarande tänder och tandkött av patienten . Ett intryck tas i munnen med en deg-liknande lera som ligger på en plast eller metall lager bricka som passar i munnen . Ett intryck är tillverkad av både den övre och undre käken . När leran är seg och stel den tas bort och kontrolleras för att säkerställa en exakt bild gjordes .

Storlek

gips hälls i formen . Detta torkar och blir den första modellen används för att skapa anpassade magasin . Beståndet brickor från det första intrycket bara komma i ett par storlekar och sällan en exakt nog modell . Seden facket möjliggör en korrekt montering mögel och modell .

Funktioner

De anpassade facket , fylld med samma lera som tidigare , används sedan för att skapa en annan form av patientens mun . När det är torkat den avlägsnas och kontrolleras för noggrannhet . Patienten biter sedan ner till platta pinnar av dentalvax . De intryck visar hur tänderna möts . Andra mätningar utförs, såsom storlek och färg på kvarvarande tänder .

Geografi

I labbet är gips används för att skapa nya modeller . Dessa modeller är säkrade på en enhet som kallas en artikulator . Detta gör de formar som ska justeras så att bettet passar ihop med intryck av bettet position som gjorts i dentalvax .

Överväganden

En speciell rosa protes vax bildas på modellen att efterlikna formen på tandköttet . Porslinständer används för de främre tänderna och plast tänder används för bakre tänderna . Tänderna är utvalda från en mängd olika storlekar, former och färger från tillverkare. De väljs med hjälp av storlek och färg mätningar tandläkaren tog . En varm kniv används för att värma vaxet " tandkött ", och tänderna sätts i vaxet . Det övre och nedre tänder är i linje för tugg .

Funktion

Tandläkaren har patienten prova på proteser och eventuella justeringar görs . De proteser kommer tillbaka till labbet där en form av proteser fattas . Detta mögel används för att skapa den slutliga tandproteser göra med dentala plast . När leran på mögel är svårt det är kokt för att ta bort vaxet . De tänder kvar i formen i sin rätta position . Smält plast hälls sedan i formen för att skapa den slutliga proteser . När det är torrt överskottet plasten är klippta av och poleras . Tandläkaren har patienten prova på proteser en sista gång , och alla platser som skapar sura platser är klippta .

Previous:nothing Next:Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris

Relaterade artiklar


 • göra tandborstar
 • tandköttsproblem huskurer
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • Fördelarna med guld tandfyllningar
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • justerbar nattvakt
 • låg profil nattvakter
 • salivens påverkan på dental
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com