svänglås partiella proteser

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-06-19
Svänglås partiella proteser är konstruerade för dentala patienter som har utarmat tänder . Svänglås partiella proteser används ibland eftersom traditionella partiella proteser kan vara otillförlitliga på grund av relativt begränsad stagning och sluter förmågor . Dessa begränsningar resultera i en svag motståndskraft mot roterande krafter . Den svänglås partialprotes design gör det möjligt att lås flera tänder på en gång. Men vissa människor tror att detta kan leda till en oattraktiv visning av metall i munnen

Funktion

Svänglås partiella proteser är konstruerade för att kunna motstå rörelse längs vissa vägar deplacement ( vanligtvis vinkelrätt mot ocklusionsplan ) . Generellt kan styra flygplan , knäppen och alla Kontaktytorna med distansen tänder med sadlar leda till resistens i växtföljden protesen förskjutning . Med patienter med utarmat tanduppsättning på endast en sida av munnen , kommer traditionella sluter stannar inte förskjutning och rotation av proteser bort från vävnaderna .

Betydelse

Svänglås partiella proteser tillåta stabilitet , underhåll och lagring i tand situationer då antalet tänder kvar i munnen är inte tillräckligt för en traditionell protes , eller i de fall där kvarvarande tänder är rörliga . Svänglås partiella proteser kan stabilisera tänder som finns kvar , men vissa människor ifrågasätter de långsiktiga effekterna av denna process .

Överväganden

För några patienter funderar på att svänglås partiella proteser i motsats till konventionella proteser , några överväganden bör göras . Det viktigaste för svänglås partiella proteser är huruvida de tänder som finns kvar i munnen är mycket mobila eller inte ( de ska inte vara rörlig ) .

Fördelar

Några fördelar att svänglås partiella proteser omfattar det faktum att tänderna kan läggas till protes som de andra kvarvarande naturliga tänder misslyckas , det faktum att gingivit lågkonjunkturen kan döljas och förklädd , och att glans , stabila proteser är användbara för ensidig och utarmat tänder .

Varning

Som med allt finns det en del problem och begränsningar med att ha svänglås partiella proteser . Dessa problem inkluderar ibland har problem att öppna munnen mycket stor , svag fingerfärdighet , dålig munhygien och har också en mycket grunt sulcus (mindre än sju millimeter ) . Svänglås partiella proteser kan också ta lång tid att bygga och kan vara extremt dyr .

Previous:nothing Next:hur är tandkräm tillverkas ?

Relaterade artiklar


 • som uppfann krön blekning strips ?
 • hur du behåller tänderna
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • om tandsköterska verktyg
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • steg-för - steg protes som gör
 • om Sonicare laddare
 • hur man väljer protes implantat
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • hur man ska äta när man har tandställning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com