tandgnissling rekommendationer nattvakt

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-06-01
Cirka 20 procent av alla vuxna slipa sina tänder när de sover . Tandgnissling-även kallad bruxism-uppstår när den främre och undre tandrad inte är uppradade på grund av flera faktorer : ett överbett , förskjutning i käken eller tidsmässiga mandibular gemensam syndrom
Tandläkare rekommenderar att du använder ett munskydd . som är en plast produkt släpps ut i munnen som skapar en barriär och gör det omöjligt att slipa tänderna

Identification

bruxism kan förekomma i alla åldrar och är ofta relaterat till stress . Vanligtvis är det en partner eller familjemedlem som märker att du slipar tänderna på kvällen.
En mun plattan kan skräddarsys av din tandläkare så att du kan bära den på natten för att förhindra tandgnissling . Det finns också flera bra versioner som kan köpas online för mindre än $ 40 ( se Resurser nedan) . Prata med din tandläkare för att se vad som är bäst för dig .

Betydelse

inte kontrolleras, kan bruxim leda till nöta i tänderna , vilket gör det svårare att tugga maten ordentligt . Det kan också leda till ökad känslighet för varma och kalla rätter . Bruxism kan också leda till huvudvärk , nacksmärta eller mun ömhet . Som tandgnissling händer oftast på natten , är det nästan omöjligt att frivilligt stoppa beteendet .

Överväganden

Om du har ett överbett eller underbett , kan det vara omöjligt att bära en storlek passar alla munskydd köpts online eller från ett apotek . Experimentera med en version på din tandläkarmottagning. Om du inte har någon allvarlig förskjutning i tänderna eller käken , kanske du har framgång med en icke-anpassad mun plåt .

Missuppfattningar

Den största missuppfattningen är att bruxism är inte en allvarlig medicinsk fråga . Även om inte alla som slipar tänderna kommer att uppleva huvudvärk eller smärta i nacke , inte bruxism skada tänderna . Det är viktigt att behålla integriteten i tänderna så att du kan väl tugga och smälta maten .

Varning

Ignorera inte bruxism . Även om du inte lider någon smärta eller obehag , men misstänker att du slipa tänderna på natten , se din tandläkare . Hon kan bedöma dig och rekommenderar att du får en skräddarsydd mun plåt eller köpa en generisk version online eller från ett apotek .

Previous:nothing Next:hur mycket kostar gingival ympning kosta ?

Relaterade artiklar


 • hur man hittar en bra tandläkare
 • hur man bleka löständer
 • tandblekningsmedel & min bro
 • justerbar nattvakt
 • göra tandborstar
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • om Dental Labs
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com