tandköttsproblem huskurer

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-06-12
Om ditt tandkött blöder varje gång du borstar tänderna , eller om tandköttet är svullna och smärtsamma , du sannolikt har tandköttssjukdomar eller gingivit . Gingivit är ett allvarligt tillstånd som kan leda till infektioner och tandlossning , så bör du söka behandling hos en tandläkare om du tror att du har det . Du kan dock använda hem rättsmedel för tandköttsproblem att påbörja läkningsprocessen eller att komplettera behandlingen som tandläkaren föreskriver

Du behöver : .
Grönt te
Ginger.
Kryddnejlika , pepparmynta och salvia eteriska oljor .
Väteperoxid.
Bakpulver.
Elektriska roterande tandborste .


1 .
utveckla vanor som stöder en god hälsa. Börja med din kost , och se till att du äter nog frukt och grönsaker varje dag, inklusive råa grönsaker , samt massor av kalcium . Då ska du se att du får tillräckligt med motion och tillräckligt med avkoppling . Huskurer som riktar dina tandköttsproblem kommer inte att fungera om inte resten av din kropp är i toppskick , och ibland bara följa dessa riktlinjer och öva god munhygien kan klara upp din tandköttsinflammation .
2 .
Lägg grönt te och färsk ingefära till din dagliga rutin . Dricka ett par koppar grönt te om dagen kommer att lugna ditt tandkött , medan de äter små bitar av färsk ingefära neutraliserar munnen syra och kan hjälpa både läka och förebygga sjukdomar i tandköttet .
3 .
Skölj mun med bakterier busting eteriska oljor som nejlika , pepparmynta och salvia regelbundet som en del av ditt hem botemedel mot sjukdomar i tandköttet . Tillsätt några droppar av eteriska oljor till vatten eller till din vanliga munvatten och skölja i 60 sekunder .
4 .
Blanda ett ett-till en lösning av väteperoxid och vatten . Skölj munnen med det i 30 sekunder för att bli av bakterier och läker tandköttet . Använd denna skölj inte mer än tre gånger i veckan .
5 .
Ansök bakpulver , en beprövad hem botemedel mot sjukdomar i tandköttet , att tandköttet . Först , blanda till en pasta med lite vatten . Sedan gnugga det längs tandköttskanten med fingrarna , med ett litet avsnitt i taget . Skölj munnen och sedan arbeta på nästa avsnitt . Tandköttet kommer att bli tröstad och du tar bort de bakterier som gör tandköttssjukdomar värre .
6 .
Massage tandköttet för att förbättra cirkulationen , vilket kommer att hjälpa till att läka blödning och svullnad som orsakar tandköttsproblem . Att massera , använda tummen och pekfingret för att hålla ditt tandkött , placera tummen på ena sidan och ditt finger på den andra sidan . Massage lätt , särskilt om tandköttet känns smärtsam .
7 .
Byt till en elektrisk roterande tandborste om du ännu inte använder en , och borsta noggrant vid tandköttskanten snarare än att bara fokusera på tänderna . Gingivit uppstår när bakterier blir under tandköttet , och fokusera på denna del av din mun kommer att hjälpa både läka och förebygga sjukdomar i tandköttet .

tips och varningar


 • Kontrollera ditt hem och arbetsmiljö för giftiga kemikalier , som kan bidra till sjukdomar i tandköttet .
 • Rökning eller överdrivet drickande kan göra din gingivit värre , även om du följer alla andra förslag för lugnande tandköttssjukdomar.


 • Previous:nothing Next:hur har renare och vitare tänder och andedräkt

  Relaterade artiklar


 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • om gratis tandkliniker
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
 • rota buckla elektrisk tandborste
 • hur du ändrar ditt leende på ett snabbt och billigare sätt
 • munskydd sova
 • bra endodontist
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • naturliga tandblekningsmedel
 • hur fungerar protesen lim ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com