Hur sker torr socket ?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-07-03
Dry socket är ett smärtsamt tillstånd som uppstår när en tand extraheras . Avlägsnande av en tand lämnar ett hål i munnen som tar tid att läka. Om hålet inte läker ordentligt torka sedan uttaget sker . Vanliga extraktioner som torr socket förekommer i Åre under avlägsnande av visdomständer .

suger och Spitting

När tanden tas bort , att en blodpropp bildas starta läkningsprocessen . Den blodpropp är viktigt genom healing , och det är oönskade bort denna koagel som orsakar torr uttag. Den blodpropp kan tas bort med våld , som suger en halm eller spottar . Hålla munnen utvilad är viktigt att förhindra torr socket inträffar .

Blot blodproppar

Borttagandet av blodpropp lämnar munnen sårbara . Den öppna hål torkar ut och tandköttet fortsätter inte att växa ur det hålet , vilket gör att munnen för att pulsera och känna smärta . När torr socket inträffar andra symptom som dålig andedräkt och värk öra kan förekomma också .

Underkäken

Dry socket sker oftast i underkäken eftersom mat och vatten kan lätt tvätta bort och dränera området att tanden var ur . Det är viktigt att dricka små mängder vatten och följer planen efter operationen som anges av din tandläkare.

naturligt

I vissa fall kan torr socket inte förebyggas . Din mun kan inte bilda en blodpropp eller kan bilda för mycket spott som ständigt tvättar ut blodpropp . När torr socket uppstår på detta sätt , det finns nästan inget du kan göra förutom att ta smärtstillande medel och vänta på torra socket att läka .

Stats

Minst 20% av lägre molar extraktioner resultera i torr uttag , kallad alveolära osteitis av tandläkare . Detta innebär att det är en ganska vanlig företeelse och dina muntliga kirurg vet hur man behandlar den . Även blodproppar och felaktig behandling i munnen efter operationen kan orsaka torr uttag, det finns inte en sann vetenskaplig definition till varför de uppstår på egen hand .

Previous:nothing Next:hur fick dålig andedräkt på bara några dagar

Relaterade artiklar


 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
 • hur man fixar lösa proteser
 • låg kostnad tandimplantat
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • Oral-B eltandborste
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • Hur man köper bästa tandborsten desinfektionsmedel till bästa pris
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • hur mycket har tandställning kosta?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com