Hur uppstår ett överbett ?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-24
En överbett uppstår när den övre tänderna tydligt täcka de tänder på botten . Ett mycket vanligt tillstånd kan variera från mild till mycket svår . Även i de svåraste fallen , människor får tandvård för att reparera överbett . Lämnade dock inte alla överbett fall motivera en resa till tandläkaren , såvida det inte har orsakats av en annan tand problem utan uppsikt .

Det finns två typer av överbett . Den vertikala överbett uppstår när den övre tänderna överlappar de nedre tänderna . Ett horisontellt överbett eller Överbett uppstår när den övre tänder sticker ut för mycket . Båda typerna av överbett kan uppstå i munnen på en patient. Both de vertikala och horisontella överbett orsakas på många olika sätt . Genetik och /eller några åtgärder som innebär mun och tänder kan orsaka och överbett . Vissa av dessa beteendemässiga vanor sugande fingrar och tummar denna åtgärd gör att tänderna att flytta och käken att deformeras. Nagelbitning och penna tuggar också vanor , som , om fortsatt i många år , kan också leda till överbett . Tungan stack är ett annat sätt att barn specifikt få överbett . Denna åtgärd sker som de flesta barn svälja . De stack tungan mot baksidan av tänderna , trycka på tänderna framåt i process. A svåra överbett kan orsaka permanenta skador mer än tänderna . Framtänder som sticker ut längre än botten orsakar inte bara mer trauma i botten tänder kommer , men också på tandköttet och rötter av tänderna vid käklinjen .

Det finns olika sätt att behandla överbett . Den vanligaste metoden är att använda hängslen för att åtgärda problemet . De hängslen är skräddarsydda för överbett sjukes mun , och dra åt jämna tänder som odlas i rad. Detta sker under en längre tid för att hjälpa tänderna blir mer plant och rakt . Efter hängslen , är huvudbonader införs , ett stag spännas fast på huvudet och fäst till munnen för att fortsätta tvinga tänderna på plats . Vanligtvis bärs på natten , är det huvudbonader som används för att fortsätta behandla överbett . Patienter som lider av överbett orsakar mun vanor kan också fortsätta sitt överbett behandling efter hättan , med hjälp av en hållare på obestämd tid medan du sover .

Previous:nothing Next:hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla

Relaterade artiklar


 • mun vakter och hängslen
 • hur du håller dina tänder vita
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • hur man sparar på tandvård
 • tandköttsproblem huskurer
 • om tand värk
 • hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • Periodontala sjukdom i de bakre tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com