hur man anföra klagomål mot en ortodontist

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-25
Lämnar in ett klagomål mot en ortodontist är inte svårt när du har nödvändig information. Försök att uttömma alla andra möjligheter innan lämnar in ett klagomål mot en ortodontist och kontrollera villkoren i ditt kontrakt , om du tecknat en innan behandlingens början . Din Ortodontist bör leva upp till dina ursprungliga avtalet och ge dig en rimlig standard på vården . Om han /hon inte har gjort det , då du är fullt motiverade att lämna in ett klagomål

Du behöver : .
undertecknat kontrakt
. E- postmeddelanden , röstmeddelanden , anteckningar från möten .
Fotografier ( före , under och efter behandling ).
Tjänstgörande yrkesansvar kontaktinformation.


1 .
Förbered ditt fall . Fundera på varför du inte är nöjd med nivån på tjänsten . Har slutresultatet avviker från de förväntade resultaten diskuterades under den inledande samråd ? Var dina förväntningar på tandreglering realistiskt ? Var du tar ut ytterligare avgifter under loppet av behandlingen ? Granska e- post, röstmeddelanden , ett undertecknat avtal , fotografier och /eller anteckningar från mottagningsbesök eller diskussioner . Du behöver dessa för att lämna in ett klagomål mot en ortodontist utan bör utforska följande steg först . Ta anteckningar och identifiera områden där din ortodontist kan ha underlåtit att tillhandahålla en viss nivå av service .
2 .
Skaffa en andra ( eller tredje ) yttrande . Hitta 1-2 ortodontister som ger kostnadsfri rådgivning och schemalägga möten . Fråga ortodontister vad behandlingen de skulle rekommendera . Tror de att dina tänder och leende kan förbättras ? Be om en avgift offert , och fråga vad avgiften skulle täcka . Förklara ditt tidigare behandling hittills och oro . Bra ortodontister kan ge förslag på hur man ska gå innan du lämnar in ett klagomål mot en ortodontist .
3 .
Tala med din ortodontist . Innan du lämnar in ett klagomål mot din ortodontist , tala med honom /henne om din behandling . Diskutera dina ursprungliga förväntningarna och varför du är besviken på den servicenivå du fått . Hänvisar till anmärkningarna som du beredd under steg 1 . Be din ortodontist att återuppta eller fortsätta behandlingen , utan extra kostnad , ta upp saken . Om din ortodontist balkar eller vägrar att göra detta , lugnt informera dem om att du kommer att utforska alternativ och får in ett klagomål. Om din ortodontist är öppet för diskussion men vill ta ut en avgift , kan du överväga att förhandla .
4 .
Begär en peer review . Din statens tandvård samhället ( se Resurs nedan för länk ) samlar en grupp av kamrater att granska fallet (bl. a. huruvida den avgift som tas var för höga) , träffa både dig och din ortodontist , och rekommendera ett resultat . De kan även lämna in ett klagomål mot en ortodontist efter att de avslutar sin recension .
5 .
in ett klagomål. Varje stat har olika organ som övervakar ortodontister . I New York , övervakar de utbildningsverket fel i yrkesutövningen och disciplin för ortodontister ( se länk i Resurs nedan) . Se över förfarandena och formulär som du kommer att behöva fylla i för att lämna in ett klagomål mot en ortodontist .
6 .
Utforska rättstvister . Som en sista utväg , om du inte är nöjd med resultatet av steg 4 och 5 , kan du överväga att stämma din ortodontist . Eftersom detta är ett dyrt alternativ , försök att få en kostnadsfri konsultation hos en advokat för att avgöra om du har en potentiell situation .

tips och varningar


 • Prova att kommunicera med din ortodontist skriftligen och spara kopior av all korrespondens . Om via e- post, begära ett läskvitto och spara den för din bokföring . Om du skickar via snigelpost , skicka brev av certifierad post
 • Var försiktig med att publicera negativa budskap på Internet-. håll dig till fakta och inte personligen attackera din ortodontist . Du kan dela dina negativa erfarenheter genom word-of -mouth och varna andra överväger tandreglering .
 • När du börjar processen med att lämna in ett klagomål mot en ortodontist kommer din relation med din ortodontist förändringen troligen . Var beredd och avgöra om du vill fortsätta behandlingen med din nuvarande ortodontist eller skulle föredra att få en ny .


 • Previous:nothing Next:hur att bleka tänderna med vitling band

  Relaterade artiklar


 • hur man fixar lösa proteser
 • hur man sparar på tandvård
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • definitioner av dentala instrument
 • naturliga tandblekningsmedel
 • om tandvård planer
 • akut parodontit
 • hur lätt svullet tandkött när du har tandställning för tänderna
 • hur du håller dina tänder vita
 • om tandblekning produkt recensioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com