hur man besluta om att borsta tungan

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-12
Medan de flesta människor förstår vikten av att borsta tänderna och tandtråd dagligen , bedriver inte alla i praktiken av tungan borstning . Tongue borsta tar bara en extra minut eller så av arbete , men bara ett fåtal människor tar sig tid att göra det . Hur viktigt är det att borsta tungan när du borstar och tandtråd
1 .
När du borstar tänderna efter en måltid , du använder din tandborste till att få bort plack som är bildats på ytan av dina tänder och längs tandköttskanten . Plack uppstår när du äter en måltid och maten fastnar på ojämna ytor av tänderna . När bakterier bryter ner dessa matrester , är resultatet plack som kan leda till karies och tandköttsproblem.
2 .
skillnad från ojämna ytor av tänder där mat kan lätt sticka och lämna in mellan tänder och längs tandköttskanten , är den främre delen av tungan slät yta badade i saliv som skyddar den från ansamling av matrester och bakterier . Så för tandhälsa , är det inte nödvändigt att borsta tungan varje gång du borsta tänderna . Borsta tungan bör ha liten effekt på risken att utveckla karies eller tandlossning.
3 .
Även om du kanske inte behöver rengöra tungan för att skydda dina tänder eller tandkött , kan det vara användbart om du är bekymrad över dålig andedräkt. Även den främre tungan är i allmänhet inte en grogrund för bakterier på grund av dess självrengörande förmåga , den bakre delen av tungan . vilka erfarenheter mindre självrengörande åtgärd kan vara en källa för bakterier som kan orsaka dålig andedräkt. Av denna anledning om du borsta tungan , bör din insatserna koncentreras på den bakre delen av tungan .
4 .
Rengöring av tungan med en tandborste , speciellt den bakre delen av tungan , kan öka risken för munkavle . Ibland tendens att munkavle kan kompenseras med hjälp av en tungskrapa i stället . Dessa kan köpas online och i vissa apotek och kan göra arbetet med rengöring av tungan lättare och effektivare . Det tar oftast flera pass med tungskrapa för att göra ett grundligt arbete för att borsta tungan . Det ska aldrig ske med kraft för risk skava på känsliga tungan ytan . Kombinera detta med ett munvatten som neutraliserar svavel bakterier kan eliminera andedräkt hos vissa personer, särskilt är den bakre delen av tungan är rent regelbundet .
5 .
botten linje ? Om du är bekymrad över dålig andedräkt , det är en bra idé att rengöra tungan , speciellt den bakre delen nära bak i munnen . Om du bara utför en rutin för rengöring av tänder , kommer borsta tungan inte lägga någon extra skydd mot karies eller tandlossning.


Previous:nothing Next:hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt

Relaterade artiklar


 • historia : anestesiologi
 • Hur mycket vävnad ympning av tandköttet kostnaden ?
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • definitioner av dentala instrument
 • hur man sparar på tandvård
 • hur mycket har tandställning kosta?
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • hur att bleka tänderna .
 • naturliga tandblekningsmedel
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com