hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-21
Hej killar och tjejer . Jag vet att detta kan verka som en rolig artikel , men i själva verket blir en av mina mer allvarliga. Kolla in de andra , om du vill ha lite vett . Men jag avvika : som plack på tänderna och i munnen kan leda till plack i artärerna , detta är mycket allvarligt . Många människor vet inte det. Det finns också ett korrekt sätt att borsta och tandtråd , så här är några tips :

Du behöver :
tandborste
. Tandkräm.
Floss.
Dags att göra något bra för din hälsa .


1 .
Välj först styrkan i din tandborste . Många vet inte ens att tandborstar finns i olika styrkor borst . Jag rekommenderar alltid mjuk för barn och medium för tonåringar och vuxna . Om du behöver starkare , gå för det . Men kom ihåg vi vill inte irritera över vår tandkött .
2 .
Använd bara lite tandkräm. Tandkräm är inte avsedd för intag . Så någon mer än du behöver , är inte riktigt bra . Använda bara en liten bit finns också ett gott exempel för barnen , som är mer än sannolikt frestas att äta det.
3 .
flesta tandläkare säger att man ska hålla borsten i 45 graders vinkel . Jag säger : " Tänk om du har artrit ? " Håll bara borsta det bästa du kan för att nå toppen och sidorna av tänderna . Pensla sidorna och borsta av topparna . Pensla toppen av din mun , din tunga och i mellan läpparna och tänderna . Men borsta tänderna försiktigt . Minns du när du väljer rätt borst styrka du behöver inte borsta mycket hårt .
4 .
När du är klar är det dags att skrapa tungan . Ja , blir detta verkligen de bakterier av, som kan orsaka dålig andedräkt. De flesta människor nu för tiden har hört talas om detta . Du behöver inte köpa en fancy skrapa . För dem av oss från den gamla skolan , använd en smörkniv . Se till att du tvättar den dagligen ändå. Vi vill inte kniven för att växa en stad i det egna .
5 .
Nu på tandtråd . Om dina tänder är mycket nära varandra detta är särskilt viktigt . Mat kan fastna mellan tänderna och det kommer inte lätt komma ut med borstning ensam . Jag är alltid förvånad över vad tandtråd kommer att dra ut även efter jag har borstat . Jag rekommenderar inte den nya fangled lilla tandtråd pinnar med plockar på slutet . Ett totalt slöseri med pengar , eftersom du kan egentligen bara använda den en gång . Du vill inte använda samma lilla bit av tandtråd plocka för att hålla trycka mat som du har dragit sig ur , ända tillbaka mellan dina tänder . Jag rekommenderar en gammaldags vaxad tandtråd ( se bilden) för enkel skjuta och så många varv det som du kan få för priset . Ta båda händerna och håll tandtråd undervisade i handen . Dra försiktigt ner mellan tänderna och dra sedan försiktigt upp den . Skjut tandtråd ner till en ren del och gå vidare till nästa tand . Att fortsätta under hela din mun . Det är tidskrävande men mycket värt det . Fråga bara alla som hade en rotfyllning !
6 .
Slutligen SMILE och le hårt . Människor kommer naturligtvis vill veta om du har ett mentalt problem . Du kan helt enkelt säga till dem du gjorde något väldigt hälsosamt för tänderna och ville visa dem . Säg att du borstat och flossed . Som leende smittar , kanske din god munhygien kommer också !

tips och varningar


 • fortsätta så här efter varje måltid och varje dag
 • Om du märker alltför tandköttet blöder , boka tid för att se tandläkaren .


 • Previous:nothing Next:hur man minimerar misstag på din tandläkare faktura

  Relaterade artiklar


 • Kostnaden för ett guld tandkrona
 • hur man köper blekning tandkräm
 • hur du håller dina tänder vita
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • hur man ska äta när man har tandställning
 • hur man gör tänderna vitare
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
 • hur man ska äta när man har tandställning
 • hur man vet hur mycket tandställning kommer att kosta
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com