hur man får information om ayurvedisk tandvård

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2014-07-17
Tänderna är en viktig del av våra kroppar . Korrekt tugga av mat är mycket viktigt för matsmältningen . I Ayurveda tugga anses vara mycket viktig . Det är en mycket berömd hälsotips , som säger, " Ät din vätska och drick din fasta ämnen " . Detta kommer inte vara möjligt utan friska och starka tänder . Det är också sant att om tänderna fungera ordentligt, blir funktionen av tarmarna att smälta maten lättare . Tänderna är också nödvändiga för att njuta av verklig smak av olika läckra rätter . Dessutom tänder är också nödvändigt för ansikts skönhet
1 .
Trots ytterst noga med att våra tänder , kan vi inte undvika vanliga tandproblem . De flesta människor utvecklar en tand-relaterade problem eller det andra i tidig ålder . En av de mycket framträdande anledningarna till detta är vår felaktiga kostvanor . Överdriven användning av socker och kolhydrater , äta mycket hett eller mycket kallt ( kyld ) mat , äta fryst , stekt , och kryddstark mat är en anledning till tänderna problem . Så , undvika alltför mycket av dessa typer av livsmedel och underhåll rengöring och hygien i tänderna är nödvändiga för att undvika olika sjukdomar relaterade till tänderna . Ayurveda förklarar några enkla och underbara metoder och lösningar som bidrar till att upprätthålla starka och friska tänder .
2 .
1. Brushing tänderna två gånger om dagen är mest nödvändigt för att upprätthålla god hygien . Ayurveda rekommenderar användning av olika örter för att rengöra tänderna . Särskilda formler av tand pulver är föreskrivna för allmänt bruk. Även om du kanske känner lite obehagligt att gnida dem växtbaserade tand pulver på tänderna , kommer du att se fantastiska resultat inom några veckor . Och om du verkligen bor i naturen och älskar att leva naturligt , färska små stick-liknande grenar av träd som Neem eller lokala träd ( bitter smak är bra ) kan användas för att borsta eller rengöring av tänderna . Tugga pinnen i ena änden för att göra det pensel-liknande . Gnid tänderna med borsten .
3 .
2 . Många människor har för vana att dricka te eller kaffe tidigt på morgonen . Vissa dricker även te utan ordentligt borstning och rengöring deras tänder . Detta är en mycket framträdande orsak till tandproblem , eftersom detta inte bara ökar pitta dosha , orsakar det också syra och förstoppning. Så drick aldrig ditt tidigt på morgonen te eller kaffe utan ordentligt borstning och rengöring av tänderna . Det vore bäst att äta lite fast föda innan man dricker te eller kaffe .

3 . Dricka ett glas vatten ( 250ml. ) blandas med en matsked honung är mycket fördelaktigt för tänderna . Du kan även byta ut din morgon te med denna dryck . Det fungerar både i förebyggande och i att bota tandproblem .

4. Efter varje måltid sötvatten gargles måste göras minst 4-5 gånger . Det är mycket viktigt att rengöra tänderna varje gång efter att ha ätit något . Det kanske inte är praktiskt att borsta tänderna varje gång , men bara rengöring med färskvatten eller varmt vatten räcker . Fyll munnen med vatten , cirkulera vattnet 2-3 gånger runt tänderna och sedan spotta ut det . Vid några matrester håller fast vid tänderna , använda pekfingret på höger hand för att rengöra dem .

5. Ta en kopp vatten ( varmt vatten på vintern ) och blanda en nypa vanligt salt i den . Gurgla med vatten 3-4 gånger . Också fylla munnen med detta vatten och cirkulera den runt tänderna . Detta är bra för tänder, tandkött och hals . Det bör göras varje dag före sänggåendet .

6. Ta ett gram fint pulveriserad rock salt ( vanligt salt om bergsalt inte är tillgängligt ) och blanda en halv till en tesked senap olja i den att göra en pasta . Applicera pastan på tandköttet och massera försiktigt . Gnugga inte hårt och om det finns en liten blödning från tandköttet medan massera , oroa dig inte . Skölj munnen med varmt vatten . Detta är en mycket bra behandling för pyorrhea , svullet tandkött , tandvärk , och blödande tandkött . Det stärker tandköttet och dödar bakterier . Denna massage kan göras när som helst på dygnet .

7 . Fine gurkmeja kan användas i stället för salt ( samma mängd ) i ovanstående recept . Detta bör användas före sänggåendet . Det är mycket fördelaktigt för tandvärk , karies och smärta i tänder när du äter kyld eller varm mat , och även för blödande tandkött .

8 . Dricka ett halvt glas vatten blandat med två teaspoonsful färsk citronsaft kan tas två gånger om dagen . Det är bra för att stärka både tandkött och tänder .

9. Tugga en kryddnejlika efter måltiderna fungerar som en luftrenare mun och även m


Previous:nothing Next:hur man förebygger dålig andedräkt

Relaterade artiklar


 • hur de ska följa god munhygien riktlinjer
 • mun vakter och hängslen
 • om tandsköterska verktyg
 • Oral-B eltandborste
 • köper tandguld
 • hur man köper blekning tandkräm
 • hur du håller dina tänder vita
 • Hur fungerar en tuggummi transplantat ?
 • om torra socket
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com