hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2014-07-24
Om du lider av en tand fobi , kan det vara svårt att upprätthålla en god tandhälsa , men det kan göras . En tandläkare fobi är en extrem rädsla för att gå till tandläkaren som kan eller inte kan ha sin grund i ett dåligt tandläkare minne ( t. ex. ett minne av en dålig tandvärk ) . Människor som är väldigt rädd för att gå till tandläkaren tenderar att undvika att gå helt och hållet , ofta på bekostnad av sin allmänna tandhälsa . Det är väl värt att kämpa en dental fobi . När allt din tandhälsa ( liksom din allmänna hälsa , med tanke på den enorma betydelsen av oral hälsa ) står på spel . . Läs vidare för att lära sig tips och strategier för att bekämpa ( om inte helt övervinna ) din tandvårdsrädsla och skydda din tandhälsa i processen

Du behöver :
Intresse övervinna en tandvårdsrädsla av hänsyn till din tandhälsa och allmän hälsa .
.


1 .
Prata om dina tandvårdsrädsla till människor du älskar och även till din tandläkare . Tandvårdsrädsla är ganska vanligt , och de människor som älskar dig ( liksom din tandläkare ) inte vill din fobi för att hålla dig från att ta hand om din tandhälsa . Ibland bara pratar om något stressande kan tömma en del av kraften direkt ur den och göra den mindre skrämmande . Det hjälper också om du kan hitta lite humor i den situationen, men detta är visserligen inte alltid lätt att göra .
2 .
Ta någon med dig till tandläkaren kontor . Tandläkare förstå att vissa människor som lider av en tandvårdsrädsla klarar sig bättre i tandläkarstolen när de har någon de älskar och litar på att hålla dem sällskap under hela mötet.
3 .
Om du inte är ett stort fan av din nuvarande tandläkare , bör du fortsätta söka tills du hittar en som du gillar . Fråga runt. Någon bland dina familjemedlemmar , vänner och kollegor ska kunna rekommendera en bra tandläkare . Vissa tandläkare är mycket väl känd för att ha en utmärkt säng sätt . Du vill ha en tandläkare som är bra på sitt jobb men som också har en mild , förstående person.

tips och varningar


 • Var medveten om att det finns vissa kliniker som faktiskt är specialiserade på behandling av patienter som lider av tandvårdsrädsla . Göra en del efterforskningar i din kommun för att hitta sådana tandläkare , och vet att även om du måste resa lite för att få att nå en tandläkare som specialiserat sig på att behandla personer som lider av tandvårdsrädsla , kommer det att vara väl värt din tid och ansträngning för att du kommer att göra vad du behöver göra för att skydda din tandhälsa ( och din allmänna hälsa , också ) .


 • Previous:nothing Next:hur man rengör en sonic tandborste

  Relaterade artiklar


 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • hur är tandkräm tillverkas ?
 • hur man lindra smärtan av känsliga tänder
 • tandimplantat genomsnittlig kostnad
 • om Listerine
 • svänglås partiella proteser
 • om Dental Labs
 • hur man introducerar tandtråd till barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com