hur man ska äta när man har tandställning

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-14
Har du precis hängslen , eller har ditt barn just fått tandställning sätta på ? Om du har provat att äta med dem på för första gången du vet att det gör ont ! Och visste du att du är begränsad från att äta vissa livsmedel på grund av risken för tand fläckar ? . Läs vidare för tips om hur man äter med hängslen

Du behöver : .
mjuk mat


1
Gå tillbaka till mjuk mat . När du först får hängslen , under den första veckan eller så , allt du kommer att kunna hantera är mjuka livsmedel . Oroa dig inte , eftersom denna fas är tillfällig . Men spara lite sorg och hålla sig till sockerfria Jello eller gelatin , kokt mat , potatismos och yoghurt . Juicer är ett annat sätt att få näring när du först ha hängslen och äta är svårt .
2 .
Begränsa din sockerarter . Soda och godis som innehåller socker och artificiella färger kan ge fläckar på tänderna . Så kan kaffe, te , druvsaft , blåbär och hallon . Som en allmän regel , undvika godis och allt färgglada som du tror kan innehålla artificiella färger . Och undvika mörka eller färgglada drycker .
3 .
Undvik sega godis framför allt . Gum , Taffy , och kola inte skall ätas med hängslen . Förutom risken för missfärgning , kan de bryta och tänja dina hängslen .
4 .
inte känner att du behöver att tugga maten mycket annorlunda när man har tandställning , eftersom de är på sidorna av tänderna , inte tuggytor . Självklart kommer du inte att kunna göra ditt bästa intryck av en kanin bitande en morot med sin framtänderna , men i grunden kommer du att kunna tugga maten normalt en gång den inledande obehag av att ha dem sätta på avtar .
5 .
Upprepa steg 1 , om nödvändigt , när du får din hängslen åtdragna . Du kommer att få dem åt regelbundet . Det är inte så smärtsamt som när de först sätta på, men om du hittar du obekväm kanske du vill ha mjuk mat den första dagen tills du känner dig bättre.
6 .
Kom ihåg att allt detta är för en god sak . Du kommer att ha en vacker , rak , vitt leende när tandställningen är av om du följer mina råd . Jag gjorde det , och det var värt det. Om du vill information om hur man lindra smärtan av svullet tandkött när du har tandställning , har jag inkluderat en resurs länken nedan . Lycka till!


Previous:nothing Next:hur du bleka dina tänder naturligt

Relaterade artiklar


 • historia tandblekning
 • hur man köper blekning tandkräm
 • kan en tandguld bro repareras ?
 • köper tandguld
 • hur man sparar på tandvård
 • om vikande tandkött
 • mun vakter och hängslen
 • hur man förebygger karies
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • låg kostnad tandimplantat
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com