hur man tar hand om blödande tandkött

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-06
Tandkött ska inte blöda . Om ditt tandkött blöder det kan vara ett säkert tecken på tandköttsinflammation . Gingivit eller parodontit kan orsaka blödande tandkött
1 .
Titta i spegeln på tandköttet . De är svullna , röda och blöder lätt . Kontrollera dina tänder för en vit klibbig film . Med nageln kan du repa dina tandytan . Om du tar bort den vita klibbiga grejer från tanden då du vet att du har plack . Plack är en vit bakterie fylld ämne som utvecklar på ett naturligt på tänderna . Om du finner denna på tänderna måste du vidta åtgärder för att ta bort den . Plack kommer ditt tandkött att blöda från gingivit .
2 .
En andra orsak till blödande tandkött kan vara kasserar . Sänka är när din tandköttet lossnar från tandytan och orsakar djupa utrymmen där mat och bakterier kan fastna . Detta kan vara ett tecken på tandlossning . Din tandläkare kan berätta för dig om du har fickor eller tandlossning . Ju tidigare du har tandlossning diagnostiserats ju förr du kan spara dina tänder !
3 .
Om din blödning inte orsakas av synligt plack ( som i steg ett ) eller kasserar ( steg två ) du kan ha bakterier mellan tänderna , ofta orsakas av brist på tandtråd . Tandtråd kommer att ta bort plack från de som är svåra att nå i mellan områden att tandborsten inte kommer att träffa.
4 .
Tandköttet kan också blöda från vissa mediciner , graviditet eller hormonella förändringar. Ha detta i åtanke. Din tandläkare kan hjälpa dig att diagnostisera dessa problem . Glöm inte att besöka tandläkaren minst var 3-6 månader . De kommer att sätta dig på ett schema som passar dina behov .
5 .
Under tiden . Var noga med att borsta tänderna och tandköttet 2 gånger per dag med en mjuk tandborste 2 mintues åt gången . Gång efter frukost och en innan sängen . Detta tar bort de flesta av de plack som orsakar tandköttsinflammation . Friskt tandkött börja med en bra borstning. Var inte rädd för lite blod om du inte märker det på din tandborste eller när du spotta i handfatet . Detta är ett tecken på att du har träffat ett område som har en bakteriell infektion i de flesta fall . Borsta hjälper att klara denna smitta upp genom att ta bort bakterier vid tandköttet . Jag rekommenderar också ett Sonic Care tandborste , det kan ta bort mycket mer plack än bara borsta ensam . Jag har märkt mina patienter , som kommer in på 6 månader påminner med nästan inga insättningar för mig att rensa bort när de byter till en sonic vård .
6 .
Om du märker blödning , föreslår jag skölja med Listerine som dödar de bakterier som orsakar tandköttsinflammation . Du behöver inte använda den hela tiden . Förmodligen för ungefär en vecka och det borde klara upp de flesta bakterier . (dvs om du håller med en god tandvård rengöring regimine ) . Lägg Listerine då och då om du märker blödning .
7 .
tandtråd. Ahh ja . Tandtråd . Din favorit sak ! Komma att tandtråd mellan tänderna och gnugga tanden att ta bort plack kommer att vara obekväm i början . I själva verket tandköttet kan kännas lite stickigt de första 5 dagarna eller så . Det innebär bara att du slår områden som är fulla av bakterier och är i behov av detta . Tandtråd kommer förmodligen göra ditt tandkött blöder i början. Räkna med blödning i nästan 10 dagar när man börjar en tandtråd rutin . Allt som krävs är ungefär en minut av tandtråd varje dag och om 10 dagar kommer du att se hur mycket bättre ditt tandkött får. ( Återigen, om din tandläkare inte har uteslutit tandlossning du kan ha kasserar som behöver behandlas om blödningen kvarstår )
8 .
Kolla in den ! SE PÅ tandköttet NÄRA i spegeln! ! Du har borstat , flossed och sköljas varje dag i 10 dagar och du har en fantastisk leende ! ! GRATTIS ! Jag är verkligen stolt över dig !

tips och varningar


 • Kom ihåg , tandkött oftast inte blöder för att du " såra " dem borstning . det är ett vanligt tecken på en infektion
 • Tandköttet blöder har en infektion , som immunförsvaret är ständigt kämpar . Rensa upp det kan göra dig frisk på så många sätt !
 • Försök att besöka yor tandläkare regelbundet .


 • Previous:nothing Next:hur man förebygger karies

  Relaterade artiklar


 • historia : anestesiologi
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • hur fick dålig andedräkt på bara några dagar
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • som uppfann krön blekning strips ?
 • Hur man köper den bästa elektriska tandborsten till bästa pris
 • om Sonicare laddare
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • problem med partiella proteser
 • definitioner av dentala instrument
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com