kan en tandguld bro repareras ?

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-05
Guld tandbroar , liksom andra typer av tandvård broar , är utformade för att ge intryck av en full mun av tänder . De är inte bara kosmetiska , men kan också förbättra din förmåga att tugga maten och hålla din kvarvarande naturliga tänder stabil . Men eftersom guld tandbroar är så dyra , många människor är oroade över att de kommer att bli svårt eller omöjligt att reparera om de är skadade. En tandläkare förmåga att reparera en guld bro kommer nästan alltid beror på omfattning och typ av skada.

Funktion

Dental guld broar är ungefär som alla andra typer av tandbroar . De är utformade för att fylla luckor i tänderna för att hindra människor från att ha stora hål i deras leenden . De hålls på plats av kronor som passar på tänderna på båda sidor om klyftan . Guld tandbroar är härdigare än nästan någon annan typ av bro eftersom de är gjorda av guld , vilket är en extremt robust metall .

Funktioner

Guld tandbroar är den överlägset mest hållbara typen av tandbro . Som ett resultat , de är också de dyraste . De är extremt osannolikt att bryta , men om de gör , är också reparationer kommer att bli dyrare eftersom de kommer sannolikt att kräva mer guld att göra reparationer .

Typer

Ett guld tandbro kan skadas på flera sätt . En av guldkronor kan lossna och upphöra att passa väl , vilket kräver en helt ny ersättare krona . Ett annat problem kan vara att en av löständer lossnar från bryggan . Detta kommer att vara lättare att hantera eftersom det kommer förmodligen innebära endast en ny porslinsfasaderna snarare än att omforma eller raffinering själva kronan .

Betydelse

Reparationer knappast någonsin nödvändigt med guld tandbroar . När du funderar på vilka material som ska användas när du får en tandbro måste du faktor i detta eftersom det i det långa loppet guld tandbroar kan faktiskt vara billigare än andra typer eftersom de kräver så lite underhåll . En bro som bara kostar några hundra dollar kan behöva repareras eller bytas ut regelbundet, medan ett guld bro kan pågå i åratal eller till och med hela din livstid .

Missuppfattningar

Eftersom guld tandbroar tenderar att vara mer synliga än andra typer av broar , många människor antar att de är absolut en kosmetisk produkt . Men i verkligheten kan ett guld tandbro vara lika bra som andra , mindre uppenbara tandvård reparationer . Ett guld bro kan faktiskt göra din löständer att fungera bättre och mer som riktiga tänder än andra byggmaterial.

Överväganden

När du funderar på någon typ av tandbro , ett nära samarbete med din tandläkare för att avgöra vilka material som har rätt för dig . Medan guld tandbroar är bra eftersom de behöver sällan reparationer , när de behöver reparationer det kan vara mycket dyrt . Som ett resultat , om du är en typ av person som sannolikt kommer att vara hård mot din tandbro , och din tandläkare anser att de rutinmässigt kan behöva ändringar och reparationer-oavsett vilken typ av bro ni har-kan du faktiskt vill att investera i en annan typ av bro för att begränsa dina reparations-och underhållskostnader.

Previous:nothing Next:om tand värk

Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • hur mycket har tandställning kosta?
 • Hur sker torr socket ?
 • hur att bleka tänderna hemma
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • natt mun vakter jämförelser
 • att bota dålig andedräkt för gott
 • om proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com