mjuk nattvakt rekommendationer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-07
En nattvakt , ibland stavat " nightguard , " är en bit hård eller mjuk plast eller gjuten silikon (i vissa fall ) för att passa formen på dina tänder . Dess syfte är att hålla tänderna från slipning in i varandra . En nattvakt är sliten när du sover och tas ut på morgonen . En nattvakt är också en populär behandling för TMJ , eller käkleden sjukdom . Nattvakter används ibland i stället för en nattlig hållare , eftersom en nattvakt bidrar också till att hålla tänderna på plats samt förhindra slipning och knöt . Nattvakter är en väl känd behandling för bruxism , annars känd som tandgnissling och biter ihop käkarna

Betydelse

nattvakter är hästskoformade enheter bärs inuti munnen , över bettet och runt tänderna . Det finns många nattvakter tillgängliga över disk , men tandläkare hävdar det enda sättet nattvakter kan vara 100 procent effektivt är genom att få dem särskilt tillverkade. Skräddarsydda nattvakter , kan dock bli mycket dyrt . En nattvakt som görs av en tandläkare kan variera i pris från $ 200 till över $ 1000 , beroende på material som används samt tandläkare arvode för Kontraktsbeställningar.

Typer

Det finns flera typer av nattvakter på marknaden , och de flesta kan placeras in i två kategorier : hårda vakter natt och mjuka vakter natt . Hårda nattvakter är oftast gjorda av en hård akryl eller annan hårdplast ämne som är praktiskt taget okrossbart . Mjuka nattvakter är vanligen tillverkade av silikon eller annat aducerade plast , och tenderar att vara mosig eller squishy när de placeras mellan tänderna .

Rekommendationer

Om du vill ha en mycket effektiv nattvakt som passar perfekt , kontakta din tandläkare för en anpassad passform . Många mjuka nattvakter är tillgängliga över disk på apotek och butiker. Vissa företag som gör tillförlitliga mjuka nattvakter inkluderar SleepRight , The Doctor's Night Guard , DenTek och Dr Brux . SleepRight gör en justerbar nattvakt som också är mint-eller kanel smaksatt . Fastställande rätt passform för dig beror på hur normala eller onormala ditt bett är . Om du har haft tandställning , har du förmodligen lättare att passa in i en butik , köpte nattvakt . Nattvakter som är bekväma och rekommenderas för vissa får inte vara bekväm för andra som har ett annat bett och tänder anpassningen .

teorier /Spekulationer

En del läkare rekommenderar hårt nattvakter eftersom mjuka nattvakter är alltför lätt för tänderna knyter igenom och leka med . Andra läkare uppger att hård mun vakter bidrar till tand -och mun skada , och därför mjuk vakter natt är säkrare i det långa loppet . För att avgöra vilken munskydd är säkrast för dig personligen , börja med en mjuk nattvakt , och om du märker att du fortfarande knyta slipning, gå vidare till en hård natt vakt . Om du fortfarande knyta och slipning med ett hårt nattvakt , prata med din tandläkare så snart som möjligt .

Varning

En over-the-counter nattvakt inte har visat att vända symptom på TMJ , bruxism , snarkning eller någon annan mun sjukdom . Om du är osäker om den passar i din nattvakt , kan en tandläkare ska kunna tala om var nattvakt inte passar på rätt sätt. Se en tandläkare om du inte känner dig bekväm med din nattvakt , eller om du tror att du fortfarande är slipning eller knyter trots bär nattvakt regelbundet . Var försiktig när du tar bort nattvakt . Rengör din nattvakt nattliga i munvatten eller med såpvatten . Skölj noga innan du skickar tillbaka nattvakt munnen .

Previous:nothing Next:Hur fungerar en dental plan fungera?

Relaterade artiklar


 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • naturliga tandblekningsmedel
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • om Sonicare laddare
 • hur är tandkräm tillverkas ?
 • inte bakpulver fungerar bra som tänder blekmedel ?
 • hur fungerar protesen lim ?
 • hur att bleka tänderna hemma
 • om vikande tandkött
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com