olika typer av hängslen för tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-23
Ditt barns tandläkare kan rekommendera att hon behöver tandställning för att räta ut hennes tänder . Utan korrigering , kan ditt barn ansikte bitande problem och svår käksmärta i framtiden . Lyckligtvis finns det ett fåtal typer av hängslen som du kan välja mellan att plocka det bästa alternativet för ditt barn

Växande Tänder

Tänderna tenderar att växa fram när man blir äldre . De är tänkta att växa jämnt , så att de övre tänderna möter perfekt med den undre tänderna , vilket ger din mun en smärtfri och mest effektiva sättet att tugga . Tyvärr folks tänder inte alltid kommer ut så . Några tänder har ett överbett , där de övre tänderna är för långt fram och undre tänderna är för långt tillbaka . Folk med underbites lägre tänder som alltför långt fram och övre tänder som alltför långt tillbaka . Sneda tänder eller öppet bett kan också orsaka problem inte bara med att äta , men med tal. I dessa fall kan hängslen rekommenderas .

Hängslen

Vad hängslen göra är förhindra att dina tänder från att växa fram , och tvingar dem att räta ut . Detta sker genom att spänningen på vissa tänder med hjälp av bågar och i vissa fall gummiband att tillämpa konstant tryck på tänderna . När tänderna flytta , blir tandköttet kopplas bort ifrån dessa . Din kropp utvecklas sedan ytterligare ben att stödja tänderna i sin nya position . Efter en tid ( cirka två år) dina tänder kan räta ut och hängslen kan tas bort .

Metal Hängslen

Metal hängslen anses vara de starkaste typen . De är de traditionella hängslen som de flesta tandläkare rekommenderar . Äldre versioner var parentes som täckte hela tanden , men mer modern metal hängslen har mindre parentes . Även metall hängslen är mycket starka , de har en klar nackdel med komfort . Metallen kan ibland skära kinder . Den tekniska utvecklingen gör konsolerna mindre och mindre , minska kostnaderna för den redan allt billig hängslen .

Keramik hängslen Keramiska hängslen är även känd som " tand färgade " hängslen . De parentes är tillverkad i kompositmaterial som är mycket stark . Även om de inte fläcken , den klara gummisnoddar ibland omfattas av färgning om bärare dricka mycket kaffe eller ofta äter mörk kryddor som curry . Keramiska hängslen är oftast dyrare än metall hängslen och ibland måste stanna kvar på tänderna längre . Men de är mycket effektiva och kan vara nästan lika stark som metall hängslen .

Invisalign Hängslen

Invisalign hängslen är specialanpassade plastbrickor vanligtvis för människor med minimal tandproblem . Invisalign hängslen är klar och nästan omärklig på användarens . De fläcken inte och är ganska lätta att rengöra. Men om du förlorar din hängslen du kan förvänta dig att betala en massa pengar för ersättare . Invisalign hängslen kosta lika mycket som traditionella hängslen , så att du inte vill betala för dem två gånger .

Previous:nothing Next:hur learnthe samband mellan tandhälsa och allmänna hälsa

Relaterade artiklar


 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • hem rättsmedel för att läka uppsvullna tandkött
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • göra tandborstar
 • hur du behåller tänderna
 • hur man minimerar misstag på din tandläkare faktura
 • om Sonicare laddare
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • hur man gör tänderna vitare
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com