om överbett

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-07-25
Ett överbett är ett tillstånd där den övre käken sträcker sig längre än underkäken. Den övre tänder överlappning över botten tänder . Oftast väljer man att leva med ett överbett och inte utöva någon korrigerande åtgärder eftersom de flesta överbett inte orsaka några problem. Men fungerar ibland tänder inte riktigt på grund av överbett . När detta händer, en del människor väljer att ägna korrigerande medicinska åtgärder

Betydelse

Betydelsen av ett överbett är att ibland tänderna kan bära ojämnt , orsakar tandproblem , och ibland tänder har en onaturlig utseende om de övre tänderna täcker botten tänder . Dessutom kan botten tänder orsaka problem för den övre gommen , om de skaver mot det .

Ursprung

Mest överbett är ärftliga , även om vissa dentala experter hävdar att man använt en flaska , napp eller överdriven tummen suger kan orsaka ett överbett . En tandläkare kan hjälpa dig att avgöra om ditt barns bett är påverkas av en av dessa faktorer. Om överbett körs i din familj , det finns inget du kan göra för att förhindra det , men om det stör dig , kan du fortsätta korrigerande förfaranden .

Effekter

Det finns flera effekter av överbett som är anledning till oro. Vissa personer med överbett få TMJ syndrom . TMJ står för käkleden , och det syndromet kan orsaka nacksmärta , sömnproblem , käken smärta och migrän . Överbett kan också orsaka människor att bita sina läppar av misstag , vilket kan leda till infektioner.

Korrigering

Korrigering av ett överbett är möjlig i alla åldrar, men detta förfarande görs vanligen när ett barn är i åldern 10 och 14. Det finns flera sätt att åtgärda ett överbett inklusive , hängslen , kirurgi och uträtning . Hängslen för ett överbett är vanligtvis bärs för ungefär två och ett halvt år .

Förebyggande

När du har korrigerat din överbett genom uträtning , kirurgi eller hängslen , kan du undvika bakslag genom att bära en förskottsbetalning på natten . Du bör också ha en tandläkare kolla tänderna varje halvår , som vanligt , med särskild hänsyn till ditt överbett om du kan behöva särskilda behandlingar för underhåll .

Previous:nothing Next:Hur polydent arbete?

Relaterade artiklar


 • hur man tar hand om blödande tandkött
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
 • hur man för att säkerställa god tandhälsa , trots en tandvårdsrädsla
 • vad är bäst sonic tandborstar ?
 • akut parodontit
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • tandblekningsmedel & min bro
 • tandimplantat kostnader
 • hur man sparar på tandvård
 • hur du luktar din egen andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com