om tuggummi ympkvistar

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2014-07-22
Varje år många amerikaner med betydande tandköttet drar sig tillbaka rekommenderas av sin tandläkare eller parodontolog att genomgå en form av parodontal kirurgi med tuggummi ympkvistar . Typiskt vävnad från en annan del av patientens mun används för att skapa tandköttet ympar som kommer att användas för att täcka den exponerade rötter som orsakas av tuggummi lågkonjunkturen. Gum ympkvistar anses mycket effektiva i att reparera lågkonjunkturen och förhindra ytterligare lågkonjunktur och eventuell förlust av benmassa

Orsaker

Gum ympkvistar är nödvändiga tandvården patienter med betydande tandköttet drar sig tillbaka på en eller flera tänder som resulterar i exponerade rotytor . Oskyddat rötter orsakar ofta känsliga för varma och kalla rätter och drycker och kan vara estetiskt tilltalande beroende på var de är belägna i munnen . Som tandköttet drar sig tillbaka tänderna förlorar sitt skydd mot bakterier som, förutom att känsligheten kan leda till root förfall.
Typiskt tuggummi lågkonjunktur som kräver tuggummi transplantat orsakas av tandlossning eller borsta tänderna för aggressivt .

Funktioner

Under parodontal kirurgi med tuggummi ympkvistar , är en tunn bit av vävnad vanligen tas från gommen i munnen och fäst med stygn i de områden med gummi recession . Dessa tuggummi transplantat kommer att fästa i tid för att tandköttet fortfarande finns runt tanden och fungerar som en barriär för att förhindra bakteriell infektion och ytterligare recession .
När opererats för tandköttet ympkvistar patienter är ofta ges möjlighet att ta emot lokalbedövning ensamma eller tillsammans med andra former av anestesi på begäran . De områden som fick tandköttet transplantaten inte orsakar mycket smärta , men givaren platsen på Gommen är ofta smärtsamt efter operationen. Patienter som har genomgått operation med gummi ympkvistar beskriva den smärta som en dålig pizza brinna . Mjuk mat och särskilda skötselanvisningar är ofta nödvändiga för åtminstone den första veckan efter operationen .

Tidsplan

I ett fall där flera områden i patientens mun kräver tuggummi transplantat kommer parodontolog dela normalt operation för tandköttet transplantat i flera sessioner . Normalt endast två tandköttet ympkvistar utförs under en session , och efter tandköttet transplantat och givarstället har läkt parodontolog kan utföra ytterligare tuggummi ympkvistar .
en operation där bara en tuggummi transplantat behövs normalt ta mellan 30 minuter till en timme , medan en operation med två tuggummi ympkvistar tar ca 2 timmar .
Stygnen som används med tandköttet ympkvistar avlägsnas en vecka efter operationen och korta checkups är ofta nödvändiga efter operationen för att allt läker egendom .

Fördelar

Fördelarna med tuggummi ympkvistar är markerade . Resultaten är mycket förutsägbara , med vävnad från tandköttet transplantat täcker rotytan och skapa en ny tätning för att skydda tanden och rotytan . Gum transplantat kommer att minska känslighet , förhindra ytterligare emalj och tand erosion , förhindra ytterligare recession , är långvariga och förbättra tand estetik .

Förebyggande /Lösning

Ordentlig tandvård kan ofta förhindra tandköttet drar sig tillbaka och därmed behovet av tandköttet ympkvistar . Regelbunden tandvård checkups och icke- aggressiva tandborstning bidra till att minska tandköttet drar sig tillbaka , men för dem med parodontit kan det finnas inget de kan göra för att stoppa tuggummi recession . För dessa patienter och de som inser för sent hur det sätt de borstar sina tänder orsakar tandköttet drar sig tillbaka , tuggummi ympkvistar är en idealisk lösning .

Previous:nothing Next:typer av tandproteser

Relaterade artiklar


 • rota buckla elektrisk tandborste
 • Hur uppstår en tandvärk ?
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • hur man vitare tänder på en timme
 • bra endodontist
 • hur man gör en gurgla saltvatten för ont i tand - recept
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • Så här avslutar dålig andedräkt produkter andetag rx
 • typer av tandproteser
 • Hur fungerar en dental plan fungera?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com