orsaker till tandvärk

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-16

Identifiera tandvärk

När en person klagar över tandvärk , han hänvisar till smärta i munnen centraliserad runt en tand eller flera tänder . En patient noterar ofta att smärtan uppstår när en viss punkt detaljerna som tand , som tandläkare refererar till som stimulans . Det kan vara en kall drink , en söt mat eller en varm vätska . När objektet rör vid tanden , intensifierar smärta . Det finns andra symptom i samband med tandvärk bortom enkla smärtan också. Många personer kommer att märka att deras tandkött ser rött eller vitt runt den skadade tanden . De kan också märka svullnad eller känna smärta från tänderna när de tugga eller bita ner på mat . Dessutom kan vissa människor märker att deras andedräkt luktar annorlunda eller hitta en udda utsläpp som kommer ut i tänderna .

Bakterier som orsak

Experter tror att många individer har tandvärk orsakad av karies och bakterier som lever i tänderna under processen av förruttnelse . Detta sker i de som inte söker regelbundna kontroller och de som har en tandvärk som lämnas obehandlade . Bakterier lever på tänderna . Eftersom bakterierna fortsätter att växa och frodas , det långsamt fräter bort emaljen på tänderna , vilket resulterar i en hålighet . Som kaviteten förvärras växer tandvärk större och mer intensiv . Tandvärk i samband med denna sak förvärra ofta vid beröring av ett externt stimuli såsom hett kaffe eller en söt chokladkaka . Bakterier kan också vara orsaken till tandvärk när en fyllning på en gammal Hålet skadas eller förloras. Bakterier sprids insidan som skadats eller saknas fyllning ofta resultera i tandvärk .

Andra orsaker

Den främsta orsaken till tandvärk är en form av pulpit . Detta inträffar när massa av tanden blir inflammerad eller infekterad . Orsaken till detta är ett typiskt trauma mot munnen eller en infektion orsakad av restaurering arbete till mynningen. Med omvänd pulpit , känner individen smärta när en stimulans vidrör skadade eller skadade tand . Irreversibel pulpit uppstår när en individ känner smärta i hans tand utan hjälp av en retning . Han kan också märka en del smärta när tanden är rörd , och denna smärta kvarstår även efter den stimulans avlägsnas .

En annan orsak till tandvärk är trycket nekros , där massa blir så inflammerad att den bildar en rigid exteriör . Den smärtan kvarstår i flera veckor som bakterier sätter in det smittade området . En individ kan också uppleva en tandvärk som orsakas av en böld . Tandvärk kan också orsakas av påverkas tänder . Tänderna själva blir smärtsamt som tandköttet runt dem svälla , och smärtan kan förvärras om tanden inte behandlas .

Previous:nothing Next:skäl för en rotfyllning

Relaterade artiklar


 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • Hur fungerar en dental plan fungera?
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • om komplikationer efter tandimplantat
 • hur man väljer en Invisalign ortodontist
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • svänglås partiella proteser
 • hur man kan bli av en kräfta öm
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com