skäl för en rotfyllning

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-07-15
När tanden har ångest kan det verka det enda att göra är att få tanden dras . Du vill undvika tand-dra så mycket som möjligt , eftersom det ändrar ditt bett och hur du tuggar , och är fula . Rotfyllningar har förbättrats dramatiskt under de senaste 20 åren , att bli en mycket mindre smärtsamt sätt att fixa din tand med en krona

främsta anledningarna

Komma en rotfyllning för att få en krona är det enda sättet att rädda en infekterad eller rutten tand utan att behöva gå igenom dra hela tanden . Endast de ruttna eller infekterade delar tas bort , och sedan en falsk tand ( krona ) skruvas på den sunda delen av tanden . Om hela tanden är ruttet , då tanden måste tas bort . Rotfyllningar ibland sker i syfte att passa in ett tandimplantat eller en välbehövlig protes , men dessa fall är ovanliga .

Funktion

rotfyllningar tjäna två funktioner . Först slutar de spridningen av smärtsamma infektion och de ger en säker och bekväm bas för kronan att förankra på . Den smittade massa och nerv tas bort och sedan den yttre delen av tanden är reducerats till en smal linje . Den tillfälliga hakas sedan fast på det med hjälp av en skruv och sedan, när kronan är redo, är ett tillfälligt bort och kronan monterats. Kronan fungerar som en tand , men saknar en nerv eller massa

pulpa infektionssymtom

Du kan behöva en rotfyllning Om du får dessa symtom . om du känner en blixt av smärta från ett visst område i munnen när du tuggar eller när du äter något varmt eller kallt , eller om den ena sidan av ansiktet börjar svälla upp . Andra symtom är de infekterade tanden ändrar färg , en ihållande ömhet i tandköttet eller utvecklingen av en finne på tandköttet ovanför infekterad tand .

Varning

infekterad tand massan kommer inte bli bättre på egen hand . Detta är något som blir värre med tiden som går. Din tandläkare eller läkare kan sätta dig på ett recept av antibiotika och smärtstillande , men rotkanalen fortfarande behöver göras . Kom ihåg , har pulpa direkt kontakt med nerv . Om massan är i trubbel , kommer nerven att ge dig en hel del smärta .

Missuppfattningar

Gravida kvinnor kan få rotfyllningar , men kontrollera med din läkare först om vad smärtstillande du får ta . Tvärtemot vad många tror , gör rotfyllningar inte en person sjuk . Dessutom, om tanden smärtan inte är konstant , du fortfarande kan behöva en rotfyllning . Även kallad en rotfyllning , är roten till tanden fortfarande kvar i tandköttet . Det är bara de mjuka massa och den nerv som har tagits bort .

Previous:nothing Next:vad gör partiell övre protesen känns?

Relaterade artiklar


 • mun vakter och hängslen
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • vad gör partiella proteser kosta ?
 • hur man förebygger peridental sjukdom
 • hur de ska följa god munhygien riktlinjer
 • om gratis tandkliniker
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • tandgnissling rekommendationer nattvakt
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com