tandläkare verktyg

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-07-31
En tandläkare är verktyg ser ofta ut som tortyrredskap , men att veta om deras syfte kan hjälpa till att lindra dessa farhågor om att besöka tandläkaren . Det finns verktyg för att rengöra , granska eller återställa tänder

Dental Mirror

En tandläkare spegel är en liten , ibland dubbelsidig handhållna spegel som passar i munnen . Tandhygienister använda detta verktyg för att undersöka dina tänder . Det finns några tänder , eller delar av tänderna , som kan vara svåra att se . De dentala spegeln gör dem omöjliga granskning platser tillgängliga . Det ger också en uppfattning från en mängd olika vinklar .

Sickle Probe

En tandläkare Explorer är ett verktyg med en svängd skära sond på ena sidan och en parodontal sond på den andra. De böjda änden av skära sonden används i tandundersökning , testa hårda strukturer som dina tänder , se till att de i själva verket är hård . Om dina tänder eller delar av tänderna är mjuka , de är inte friska . Detta verktyg används också för att hitta några gropar i tänderna , plack, tandsten och andra bygga upp på tänderna .

Periodontal Probe

En parodontala sond används för att mäta den del av tandköttet som inte är ansluten till tänderna . Det är bra för en liten del av tandköttet som ska lösa dina tänder . Men om du har en större mängd lös tuggummi , en så kallad tandköttsfickan kan du ha tuggummi sjukdom. Det är därför sonden är en av de viktigaste verktygen tandläkaren .

Scaler

scalers är verktyg som används för rengöring . De kan se skrämmande för människor . De är böjda metall krokar används för att avlägsna plack och andra bygga upp från tänderna och från mellan tänderna . En annan anledning att vissa människor fruktar att gå till tandläkaren är att användningen av dessa verktyg kan ibland orsaka smärta . Huruvida skalning processen är smärtsam är beroende på hur länge det varit sedan ditt senaste rengöring , och hur mycket plack har samlats på dina tänder under den tiden . Tanden Polermaskinen

Polermaskin

används tillsammans med en tandkräm som gjorts speciellt för polering , att göra dina tänder smidigt. Den Polermaskinen är ett handhållet verktyg som har en gummi bit i toppen som roterar . Detta verktyg inte bara buffs tänderna och gör dem glans , den också gör sig av med eventuellt plack som var kvar från scalers . Detta verktyg orsakar inte smärta , men kan orsaka en kittlig känsla .

Borra

Ibland tandläkare kan behöva ta bort sönderfall från tänderna och fylla hålet sönderfallet lämnar efter sig . De verktyg som används i denna process är en Tandläkarborrmaskiner . En borrmaskin är ett handhållet verktyg som roterar en tand borr i olika hastigheter . Dessa tandläkare borrar används i alla processer tand restaurering-som att fylla hålrum eller reparation chips-för att jämna ut ytan på tanden , eller ta bort skadade tanden vävnad .

Previous:nothing Next:parodontit och rökning

Relaterade artiklar


 • tandköttsproblem huskurer
 • problem med partiella proteser
 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • Hur Listerine döda bakterier ?
 • tandimplantat kostnader
 • natt mun vakter jämförelser
 • hur man förebygger dålig breath_ del 2
 • Hur polydent arbete?
 • mun vakter och hängslen
 • hur man vitare tänder på en timme
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com