typer av tandproteser

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2014-07-21
Ingen ser fram emot att nå den punkt att bära tandproteser . Individer orolig att andra kommer att veta det ögonblick de öppnar munnen för att tala om att de inte längre har sina naturliga tänder. Löständer är inte ett nytt koncept . Människor har ersatt dåliga tänder med substitut sedan urminnes tider. Kvalitet proteser är nu överkomligt för nästan alla i stället för att bara bärs av de rika

Historia

Konstgjorda tänder går tillbaka till 700 f. Kr. och i vissa civilisationer ännu tidigare . I forna tider endast de rika hade råd kvalitet tandproteser med ett naturligt utseende . Historien har sett proteser gjorda av elfenben, ben , guld , silver, pärlemor och även trä. De första århundradena såg också individer att satsa riktiga tänder i munnen . Det var inte ovanligt för någon som var i behov av pengar för att sälja några av sina tänder eller för människor att ta bort tänder från människor som hade dött .

Typer

Det finns flera olika typer av proteser . Konventionell plast proteser är bland de vanligaste för människor som söker prisvärda alternativ . Dessa proteser kommer inte att finnas förrän tandköttet har läkt efter naturliga tänder har avlägsnats . För de personer som söker efter proteser som ser så nära riktiga tänder som möjligt , det finns kosmetiska proteser . Keramiska porslin tänder används för att skapa den naturliga utseende kännetecknande för kosmetiska proteser . Kosmetiska proteser är ett dyrare alternativ . Tandimplantat är tillgängliga för de människor som har råd med de höga kostnaderna . Implantat använda en teknik som kan kopplas till en persons käke och där löständer kan implanteras . Tandimplantat har nästan alla funktioner i en persons naturliga tänder och kan utformas för att skapa ett vackert leende.

Missuppfattningar

Det är en vanlig missuppfattning att alla kommer att veta om en person bär tandprotes . Många proteser idag använder den senaste tandvård innovationer för att skapa ett mer naturligt utseende och passform än någonsin . Om en individ bryr sig om sina proteser samt genom att rengöra dem enligt anvisningar från sin tandläkare , de är inte troligt att färga och missfärga att skapa ett onaturligt resultat . Många människor tror fortfarande att de inte kommer att kunna tala så tydligt eller äta samt om de har proteser i stället för sina egna tänder . I de flesta fall är detta inte ett problem eftersom de flesta proteser idag är fullt fungerande så länge de används och vårdas enligt anvisningarna.

Överväganden

När man förbereder att bära proteser , är det att komma ihåg att dessa falska tänder förefalla främmande för munnen . Din hjärna registrerar ibland proteser som mat . Kroppen är omedvetna om att proteser nu att ligga tänderna . Du kommer att börja dregla , som din hjärna sänder en signal för att starta rötningsprocessen . Ha för mycket saliv kan vara ett problem förrän din hjärna anpassar sig till det faktum att detta inte är ett främmande föremål och det finns ingen anledning att börja smälta .

Varning

Du måste rådfråga din tandläkare om du har några problem med montering av dina proteser . Om du känner smärta , bör du ringa även din tandläkare . Proteser som inte passar väl kan leda till att tandköttet och munnen för att vara öm eller blivit smittade . I de mest allvarliga fall kan du utveckla tumörer på grund av proteser som inte anpassats i munnen ordentligt . Även om du inte har problem med dina proteser , måste du se din tandläkare regelbundet för att säkerställa en god munhälsa .

Previous:nothing Next:hur man får vitare tänder gratis och naturligt

Relaterade artiklar


 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • hur man borsta tänderna
 • hur att bleka tänderna naturligt
 • hur att bleka tänderna hemma naturligt
 • om visdomständer
 • hur man besluta om att borsta tungan
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • hur man tar hand om blödande tandkött
 • hur man vitare tänder på en timme
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com