välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2014-07-23

Inledning

Enligt en studie som utförts av Peter Robinson av Sheffield University , elektriska tandborstar , jämfört med en traditionell tandborste , minskad plack 11 % bättre och mindre tecken på sjukdomar i tandköttet och gingivit med 6 %. Med sådana resultat , är det inte konstigt att fler människor går över från de traditionella tandborste till en elektrisk en .

Fördelar

En fördel med en elektrisk tandborste över en manuell ena är en ökad mängd borsta sker på samma belopp av tid . En elektrisk tandborste har dessutom fördelen av att kunna rotera i en snabbare hastighet än den användare kan borsta med en manuell tandborste . De la penseldragen hjälpa bort mer plack och i många fall kan nå platser än en traditionell tandborste kan . Ju mindre plack och smuts uppbyggd på tänderna , desto mindre chans att tandsjukdomar såsom tandköttssjukdomar eller tandköttsinflammation.

tandköttssjukdomar

Tandköttssjukdomar eller tandlossning , är en infektion i vävnaden runt tänderna . Tandköttssjukdomar mål normalt sulcus precis under tandköttet . Om inte tas om hand , kan det leda till att tandköttet runt tänderna att försvaga tillräckligt för tänderna att faktiskt faller ut . Tandköttet bli smittad på grund av invaderande plack . På skylten orsakar små sprickor i tandköttet och tänderna som kan samla in skräp . Om skräpet inte borstas bort , kan det bli en infektion i vävnaden som omger skreva . Det bästa sättet att behandla tandköttsproblem är genom regelbunden tandborstning och tandtråd . Även borsta räcker inte att helt kunna förhindra tandköttsproblem , med hjälp av en elektrisk tandborste kan öka mängden av penseldrag över tänderna . Den extra slag ta bort ytterligare skräp och plack minskar dina chanser att utveckla sjukdomar i tandköttet.

Skador

Det har alltid funnits en oro för att en elektrisk tandborste kan få möjlighet att orsaka skador på tandköttet från över-borsta område för snabbt . Det finns dock inga studier som för närvarande visar att en elektrisk tandborste inte längre skada på tandköttet än en vanlig tandborste kunde . Dessutom överväger den nytta borsta långt eventuella skador som borsten kan orsaka under borstningen .

Välja

När man väljer en elektrisk tandborste för att bekämpa gingivit , måste du ta hänsyn till tre saker . En sak att tänka på är ilningar i tänderna. Eftersom en elektrisk tandborste borstar ytan av tänderna på en mycket högre hastighet än en vanlig tandborste , personer med känsliga tänder måste vara särskilt försiktig med vilka borsten de köper . Lyckligtvis precis som en vanlig tandborste , elektriska tandborstar har också modeller med mjuk borst . Härnäst kommer du att behöva titta på kostnad . En elektrisk tandborste kan kosta så lite som $ 5 till över $ 100. Balansera funktioner du behöver med priset på tandborsten . Dessutom måste du titta på funktioner . Ju högre priset på tandborsten , desto större mängd funktioner du kommer att kunna ha. Möjliga funktioner inkluderar timers , tryckgivare , olika storlekar pensel huvudet , perioder rättegång och garantier . För mer detaljerad information om elektrisk tandborste funktioner , vänligen se länken i ytterligare resurser i den här artikeln .

Previous:nothing Next:olika typer av hängslen för tänderna

Relaterade artiklar


 • hur man kan bli av en kräfta öm
 • akut parodontit
 • hur man uppskatta hur mycket hängslen kostnad
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
 • hur du hittar den bästa dental plan
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • hur tandtråd varje dag
 • Hur visdomständer bort arbete ?
 • hur du behåller tänderna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com