vad gör partiell övre protesen känns?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-07-15
En partiell protes är en enhet skapas av en tandläkare för att ersätta saknade tänder . Gjord för att vara så verklighetstroget som möjligt , kan det lura även ett otränat öga , men även om det finns många fördelar med att ha dessa utrymmen fylls i partialprotes apparater kan orsaka ett visst obehag . Men efter en period av anpassning bör obehag försvinna

Historia

Proteser kan spåras tillbaka så långt som 700 B. C. till norra Italien , där etruskerna gjorde proteser från antingen djur eller människa tänder . Emellertid inte dessa proteser inte särskilt länge. I det femtonde århundradet , var tänder huggen i ben eller elfenben, eller såldes i vinstsyfte eller hämtas från begravningsplatser. Dessa tidiga protetik var lika obekväma som de var synbart falska . De var oftast fäst med tråd eller metall siden , och hade en tendens att ruttna ganska snabbt

Funktion

partiella proteser tjäna ett antal användbara syften . de tillåter bäraren att dra nytta av estetiskt tilltalande med en till synes full uppsättning tänder , göra tuggar lättare och hålla käften lederna friska . En partiell övre protesen spelar en viktig roll i att hålla strukturell integritet kinder och läppar , och kan hjälpa till att förebygga hål i tänderna som kan utgöra grund av öppna ytor som saknade tänder skapar .

Typer

De två typer av tandproteser är fasta och flyttbara . En flyttbar partiell kan känna ostadig ibland , och kan ta lite tid att vänja sig . Varje person har en annan tidsplan för anpassning till sin nya dentala apparaten .
En fast anordning kan vara ett dyrare alternativ , men är bättre för komfort när apparaten har fast i. Ändå kan en partiell protes vara klumpig och obekväm i början . Det kan ta så mycket som ett par veckor eller mer att lära om att tugga och prata .

Missuppfattningar

Det är en vanlig myt att ett partiellt kan skada kvarvarande tänder runt området att den partiella berör . Detta gäller endast om apparaten är tillverkad dåligt och inte underhålls på rätt sätt . En annan vanlig missuppfattning är att när en partiell , eller någon annan typ av protes är på plats , att behovet av fortsatt tandvård behövs inte längre , munnen är lika mycket med risk för sjukdom som resten av kroppen . Ibland apparater har en tendens att inte passa såväl under en tid , och kan behöva justeras .

Varning

Även om det kan vara en obehaglig process för att få en partiell , det är mycket värre att sätta utan behandling , vilket kan leda till infektioner som kan påverka hela kroppen . När den partiella är på plats kommer det att bli nödvändigt att gå till tandläkaren för att kolla passform och tandköttet runt området . Undvika tandläkaren kommer bara leda till komplikationer i framtiden .

Previous:nothing Next:hur man ska fastställa ett hem tandblekning kit

Relaterade artiklar


 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur fungerar protesen lim ?
 • köper tandguld
 • låg kostnad tandimplantat
 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • Hur fungerar en tandläkare en rotfyllning ?
 • hur de ska följa god munhygien riktlinjer
 • Hur fungerar en Waterpik arbete ?
 • Hur sker torr socket ?
 • Hur bra är Braun Oral elektrisk tandborste ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com