Hur man blir en tandläkare i Australien

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-11
Tandläkare ge råd om frågor som rör tänder och de diagnostisera och behandla tand problem eller problem med de vävnader i munnen . På grund av den frekventa förekomsten av tandproblem i populationer över hela världen, det finns ständig efterfrågan på tandläkare . Om du söker en karriär där du kommer att behövas , om du söker en karriär med jobb stabilitet , sedan blir en tandläkare kan vara för dig . Informationen i denna artikel inkluderar steg du behöver ta för att bli en tandläkare i Australien .
1
Gå till tandläkarhögskolan för att slutföra Bachelor of Dental Science examen som är det minimum som krävs grad för att registrera sig hos ett av staten eller territoriella styrelser i Australien som en tandläkare . Vidare studier för doktorsexamen klinisk tandvård examen är också möjligt i Australiens tandläkare om du vill få mer utbildning inom en tand specialitet . I Australien Griffith Universitet , University of Adelaide , University of Melbourne , University of Queensland, University of Sydney , Charles Stuart University och University of Western Australia har alla tandläkare . Dental program innehåller tonvikt på teori och även tonvikt på att skapa klinisk odontologisk erfarenhet av lokala eller regionala tandvård och vårdmiljöer . Dental program i Australien tar vanligen minst fem år .
2 .
Bestäm vilken tandläkare specialitet du föredrar att träna i. Även om antalet tandläkare i Australien har varit på alltmer under senare år Är det fortfarande beräknar att 2010 kommer det att bli brist på tandläkare i Australien . Väntelistor för tandvård förväntas . Också på grund av bristen på tandläkare öva på landsbygden saknar många människor som bor på landsbygden i Australien inte tillgång till tandvård . Följaktligen kommer det att finnas gott om möjligheter att praktisera i någon av flera tandläkare som ortodonti , parodontologi , barntandvård , protetik , endodonti , eller oral och maxillofacial kirurgi .
3 .
Kontakta den australiska Dental rådet i Melbourne , Australien för att få en ansökan om att ta det dentala licensieringen tentamen . Fyll i ansökan om att ta examen och betala den avgift som krävs . Ta den australiska Dental rådet licensieringen examen om testet . Tentan har komponenter som arbetsskada engelska test som bedömer förmåga att kommunicera på engelska , en preliminär undersökning ( vilket inkluderar flervalsfrågor och kort svara på frågor ) , och en slutlig klinisk undersökning ( som bedömer tandläkare färdigheter) . Dessa prov måste tas i följd.
4 .
Fråga australiska Dental rådet för kontaktinformation för dentala styrelsen i vilket skick eller område du tänker utöva tandläkaryrket i. Till exempel be om kontaktuppgifter till dentala styrelse i New South Wales , Tasmanien , Queensland , Victoria , Northern Territory , South Australia eller västra Australien. Kontakta tandläkare styrelsen och be om deras tillämpning som kommer att inkludera frågor om din utbildning och arbetslivserfarenhet. Fyll i ansökan. Betala den avgift som krävs . Om styrelsen godkänner din ansökan kommer du att bli en legitimerad tandläkare i Australien .

tips och varningar


 • Intervju en tandläkare för närvarande utövar verksamhet i Australien för att få en känsla av om du vill utöva tandläkaryrket i Australien .


 • Previous:nothing Next:hur man blir en succcessful tandläkare

  Relaterade artiklar


 • hur till återvinna från visdomständerna bort
 • hur man gör olja dra på tandhälsan
 • Oral-B eltandborste
 • visdomständer torr socket symtom
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • vad gör partiell övre protesen känns?
 • hur du gör din tandblekning varar längre
 • olika typer av hängslen för tänderna
 • hur du gör dina tänder ser vitare utan dyra produkter
 • visdomständer smärtsymptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com