hur att förstå hur tanden sura bär kan förstöra ditt leende

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2014-08-11
Det kan vara ett problem på gång i munnen att du inte ens är medvetna om . Tand syra slitage är ett vanligt problem som kan förstöra ditt leende
1
Även om du borstar . och tandtråd tänderna två gånger om dagen för att förhindra karies och upprätthålla tandhälsa , kan du ha en tyst problem händer i din mun som du inte ens är medvetna om-syra slitage . Ja, dina tänder utsätts för syror från maten du äter och drycker du dricker som långsamt kan slita bort hårda ytor på dina tänder.
2 .
Hur bär syra på tänderna hända ? När du äter något med en sur miljö som t. ex. en frukt , orsakar det tillfälliga uppmjukning av tändernas emalj . Denna mjukgörande vänder slut sig efter en måltid med hjälp av saliv i munnen , men om du utsätter dina tänder för att syra alltför ofta kan detta reparationen inte har en chans att ske innan tänderna återigen utsatts för syra . Detta kan orsaka gallring av tandemaljen eller sura bär .
3 .
När tand syra slitage kan få den drabbade tänder att bli kyla eller värme känsliga som kan göra att äta en måltid eller dricka vätskor obehagligt . Inte bara det , utan tänder kan också bli gula och grådaskig i färgen som den yttre tandemaljen slits bort och det underliggande dentinet är utsatt för. Denna typ av tand gulfärgning är svårt att korrigera även med blekning behandlingar .
4 .
Hur kan du skydda din vackra tänder från tidens tand tand syra bära? Det viktigaste är att undvika att borsta tänderna inom en timme efter maten . Omedelbart efter en hög syra måltid , dina tänder är i en mjuk stat . Borsta tänderna vid denna tid kan leda till att emaljen att vara mer enkelt tas bort , vilket resulterar i gallring av emaljen lager som skyddar tänderna . Vänta alltid minst en timme efter en måltid innan tandborstning .
5 .
Frukt är en annan källa som kan orsaka sura slitage, särskilt citrusfrukter . Du vill inte att eliminera frukt helt från din kost eftersom de ger så många hälsofördelar. Lösningen? Lär dig att begränsa antalet gånger frukt stanna i munnen och gör det till en vana att inte suga på citroner eller andra citrusfrukter . När du dricker sura frukter drycker , smutta dem genom ett sugrör att begränsa kontakten med dina tänder . Tänk på att vin och läsk är också ganska sura och kan bidra till tand syra bära som kan ättika baserad salladsdressing .
6 .
Tänk på att tanden syra slitage är oåterkallelig, så det är viktigt att vidta försiktighetsåtgärder för att förhindra detta problem så mycket som möjligt . Äventyra inte skönheten i din pärlvita tänder !


Previous:nothing Next:endodontist verktyg

Relaterade artiklar


 • vetenskap : hur är en tandborste gjort
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • hur man gör ett recept för saltvatten gurgla för en öm tand
 • hur du tandtråd din hängslen på under 2 minuter
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt
 • hur man tar hand om blödande tandkött
 • hur man kan spara en förlorad tand
 • hur du håller dina tänder vita
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur man tar hand om dålig andedräkt naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com