hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2014-08-06
Som vuxna lever vi ibland på autopilot när det gäller vardagliga uppgifter, såsom att borsta tänderna . Även om det är upp till oss som föräldrar att föregå med gott exempel , är det svårt för små barn att förstå varför sådana till synes tråkiga sysslor är viktiga . Lär dig hur man gör dagliga jobb enkelt och roligt medan undervisning värdefulla kunskaper och erfarenheter genom att göra det roligt . Kom ihåg : Infundera lite kul att desarmera en strid

Du behöver : .
barnen tandborste
barn tandkräm .
tålamod.
sinne för humor .
marionett eller leksak (valfritt )


1
PRE-BORSTNING : .

Få ditt barn vänja sig vid den uppgiften . Förklara i enkla ordalag varför du borsta tänderna och spela upp fördelarna . Detta kan vara så enkelt som att bara säga , " Bugs äter våra tänder om vi inte borsta ! " Har ditt barn tittar du borsta tänderna ett par gånger för att skapa intresse . Du kommer alltid att vara den viktigaste förebild för dina barn och barn i denna ålder växer mer oberoende , njuta av renlighet , och är ivriga att behaga dig .

Om du börjar från början med ditt barn , komma in i regelbunden vana att städa sin bebis tänder med en våt disktrasa en eller två gånger om dagen . Låt aldrig ditt barn att ta en flaska mjölk eller juice till sängs eller till och med din bästa ansträngningar kommer att motarbetas av karies .

Om tandborstning med ditt barn har redan blivit en kamp , oroa dig inte ! Ta en paus från borsta i en vecka eller så och inte ens nämner det . En kort paus kommer inte att vara tillräckligt lång för eventuella långsiktiga skador .
2
Komma igång: .

Ta ditt barn till affären för att plocka ut sin egen tandborste . Efter att ha dem att välja en av sig själva gör dem att känna sig viktiga . Välj ut flera tandkräm alternativ som du är bekväm med och har dem att välja bara en . Ett milt Minty slag duger utmärkt . Försök att undvika tuggummi eller annat godis smaker som små barn gillar att äta tandkräm . Beröm hans /hennes val !

Det hjälper också att införa en tandborstning vän . En marionett som styrs av att du kan borsta barnets tänder och de kan borsta dockans " tänder " i gengäld. Det enklaste alternativet är att plocka ditt barns favorit mjukis med en mun och med dem borsta det är " tänder " . Kanske marionett kan borsta leksaken tänder eller ens tänderna ! Använd roliga röster , vara dum och göra det roligt
3
BORSTNING ! .

Få dina barn att öppna munnen . Tala om för barnet att morra som en tiger för att få framtänderna exponerade och ren . Låt dem ryta som ett lejon för att rengöra bakre tänderna . Gör roliga ansikten med tungan ute för att få deras tunga ut också och borste så mycket du kan . Öva ditt djur ljud och göra en omgång borstning . Beröm ofta . Se tillbaka till din kompis borsta så ofta som behövs . Oroa dig inte för att få varje tand fläckfritt , behöver du bara spendera ungefär en minut totalt borstar för nu . Du planterar frön av lärandet så börja i liten skala
4
Låt ditt barn BORSTE ensam .

När du har täckt grunderna , är det dags att steg tillbaka och låt ditt barn visa dig vad han /hon just lärt sig . När ditt barn känner sig beredd att göra det ensam , han /hon kommer förmodligen att försöka ta tag i tandborsten ifrån dig ändå så låt dem gå för det . De kommer att försöka efterlikna vad du har just lärt oss tillsammans och det är viktigt att låta dem som utmanar deras minne och bygger fingerfärdighet krävs för ett självständigt tandborstning . Medan ditt barn borstar , kan du sjunga en sång som " Brusha Brusha Brusha " från Grease soundtracket eller göra upp en liten rim av dina egna . Gör det roligt och resten kommer att ta hand om sig själv !

tips och varningar


 • Så fort du kan , låt ditt barn höra dig forsande om ny färdighet till en släkting eller en favorit uppstoppade djur . Grandmas älskar att få samtal som dessa . Bara göra detta en eller två gånger om ;)
 • Smile ofta beröm ofta och ha tålamod . Kom ihåg att ett barn behöver höra samma riktning runt 25 gånger innan det börjar sjunka in Om du borsta två gånger per dag , kommer det ta nästan 2 veckor att få till en regelbunden vana att borsta .
 • Bli inte avskräckt . Det är normalt att känna sig frustrerad när saker tar lång tid att utföra . Var positiv och uppriktiga , eftersom ett barn kan känna din oro .


 • Previous:nothing Next:hur man gör kanel tandpetare

  Relaterade artiklar


 • hur man introducerar tandtråd till barn
 • svänglås partiella proteser
 • hur man ger upp på en läsk missbruk
 • hur man tar emot billig tandvård vid en ackrediterad tandläkarhögskolan
 • hur man avhjälpa en tandvärk hemma
 • historia tandblekning
 • hur att bleka tänderna utan att spendera en förmögenhet
 • hur du gör din tandblekning varar längre
 • Vad innebär det att ha svullet tandkött ?
 • hur att bleka tänderna naturligt och billigt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com