hur du förstå om dina mediciner orsakar tandköttsproblem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2014-08-31
Gum Sjukdomen drabbar upp till sjuttiofem procent av medelålders och äldre vuxna . Överraskande nog kunde de mediciner du tar vara orsaken till tandköttsproblem . Här är anledningen
1.
Även om du kan borste och tandtråd tänderna religiöst och besöka tandläkaren regelbundet , du kan fortfarande hamnen tandköttssjukdomar. Det uppskattas att tre fjärdedelar av personer äldre än trettiofem har någon grad av sjukdomar i tandköttet och vet inte ens det . Tyvärr kommer en brist på kunskap skyddar inte från mer avancerade tandköttssjukdomar eller tandlossning som kan resultera i tandlossning och en ointressant leende . En faktor som kan orsaka tuggummi problem som många människor misslyckas med att tänka på är läkemedel . Om du är bekymrad över hälsotillståndet i tandköttet och tänderna , kan det vara dags att ta en andra titt på dina mediciner .
2 .
Varför skulle receptbelagda mediciner har potential att orsaka tandköttsproblem ? Många vanliga mediciner påverka det naturliga flödet av saliv , som ger upphov till muntorrhet . Saliv är en naturlig källa av anti-bakteriella medel som hjälper till att kontrollera de bakterier som orsakar plack och tandköttsproblem. Utan tillräckliga mängder av saliv , dessa dåliga bakterier är fria att föröka sig och ställa upp en mängd tuggummi problem , för att inte tala tandproblem såsom karies och dålig andedräkt.
3 .
nummer av läkemedel som kan vara orsaken till tandköttsproblem är många och omfattar anti- depressiva, en del blod mediciner tryck, och antihistaminer . I själva verket finns bokstavligen hundratals läkemedel som kan leda till muntorrhet och eventuellt öka risken för sjukdomar i tandköttet. Du kanske märker när du tar dessa mediciner som du upplever muntorrhet eller känslan av en dålig smak i munnen. Även om detta inte är ett problem för dig , bakom kulisserna munhälsan kan lida av bristen på saliv .
4 .
Vad ska du göra om du är bekymrad över risken för tandköttsproblem från dina mediciner ? Om din läkare inte kan byta till ett mindre torkning alternativ , det finns vissa åtgärder du kan vidta för att skapa en vänligare oral miljö och eventuellt minska risken för sjukdomar i tandköttet.
5 .

Ett alternativ är att tugga på sockerfritt tuggummi som innehåller xylitol . Förslaget är förknippade med tugga tuggummi kommer att uppmuntra flödet av saliv medan xylitol kommer att bidra till att minska antalet plack bakterier som kan leda till sjukdomar i tandköttet . Xylitol har också i studier visat sig minska risken för hål i tänderna .
6 .
Självklart vill du hålla munnen väl hydrerad genom att dricka mycket vatten . Studier har också visat att catechiner i grönt te kan bidra till att minska tandköttsinflammationer och främja bättre oral hälsa . Smuttar på grönt te under hela dagen kommer inte bara hålla munnen fuktig , men kan ha direkt nytta på tandköttet och munnen . Det kan också vara bra att lägga till en luftfuktare till sovrummet för att hålla munnen väl hydrerad på natten .
7 .
Glöm inte att regelbundet besöka din tandläkare om du är i riskzonen för tandköttsproblem sekundärt till läkemedel . Regelbunden borttagning av plack längs tandköttskanten kan hjälpa till att förebygga framtida sjukdomar i tandköttet .


Previous:nothing Next:hur du bleka dina tänder naturligt

Relaterade artiklar


 • om olika typer av utrustning som används av oral kirurger
 • hur man fixar lösa proteser
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna - ett roligt sätt
 • hur du skyddar dina tänder från slipning
 • hur du kan trösta munnen efter att få tandställning
 • muntorrhet behandlingar
 • Hur polydent arbete?
 • hur man borstar och tandtråd tänderna ordentligt
 • hur man förebygger dålig andedräkt
 • hur man avhjälpa en tandvärk hemma
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com