hur man räta dina tänder

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-29
Få din rätade tänder är en bra idé för alla som vill ha ett vackert leende. Det finns andra förmåner till detta , till exempel att minska risken för karies och tandköttsproblem och naturligtvis , en ökning av självförtroende. Ett vackert leende gör att du mår bra och ser bra ut , inifrån och ut . Denna artikel kommer att beskriva några av de olika metoder som finns tillgängliga för räta tänderna

Du behöver : .
tänder för att räta
tillgänglig finansiering .
förmåga att delta i flera avtalade tider.


1 .
Traditionella hängslen har inte förlorat så mycket popularitet , med tanke på alla de nya alternativ som finns nu tillgängliga. Traditionella hängslen involvera cementering metall fästen på tänderna , som flyttas runt med en tråd som löper tvärs över dem . Du kommer att få se en ortodontist ett par gånger varje månad så att hängslen kan justeras något , uträtning tänderna ut lite med varje besök . De flesta ortodontister har i huset finansieringsmöjligheterna för detta alternativ , eller så kan du använda ett kreditkort för att finansiera det själv . Metal Hängslen är inte en snabb metod för att räta dina tänder på något sätt , men är en gammal beprövad metod som har fått förtroendet i många år .
2 .
Invisalign är ett annat alternativ som är relativt ny , och är vanligtvis används på vuxna , i motsats till barn . När du använder Invisalign att räta dina tänder kommer ortodontist skapa många klara plastformar kallas Skenorna , att du kommer att bära ovanpå din vanliga tänder , som arbetar för att räta ut tänderna lite i taget , precis som hängslen gör . De är avtagbara , och är oftast bytt ut varannan vecka . Detta alternativ är mycket bekväm för patienten , och orsakar mycket lite obehag . Invisalign kan inte användas på stora sneda tänder , eller om munnar som fortfarande växer . Invisalign rekommenderas för vuxna som behöver smärre korrigeringar , eller en liten mängd leende öka . Vissa ortodontister erbjuder finansiering för denna behandlingsmetod , och vissa inte . Invisalign själv erbjuder begränsad finansiering för sin produkt .
3 .
Faner är en annan metod för att räta eller förbättra ditt leende . Faner är porslin tänder som går över din naturliga tänder permanent , och kan hjälpa nära landskamper och förbättra formen . Det finns en ny typ av fanér tillgänglig kallas Lumineers , som påstår sig vara smärtfri , en föreställning om att författaren till denna artikel inte håller med . De är inte smärtfritt , du måste ha dina naturliga tänder rakade ner för att fasaderna så att det passar dina tänder ordentligt . De erbjuder nästan omedelbara resultat och kan göras av de flesta kosmetiska tandläkare , men de är en mycket dyrt alternativ och finns det oftast ingen finansiering tillgängliga för dem.

tips och varningar


 • Väg -och nackdelar med varje leende uträtning metod noga innan beslut fattas .
 • Tänder uträtning kräver engagemang och tid , vara säker på att du kan lägga kraft och tid i gå alla dina möten i syfte att uppnå bästa resultat
 • .

  Previous:nothing Next:hur du får ditt barn att njuta av borstar tänderna

  Relaterade artiklar


 • om protes implantat
 • om Listerine
 • hur man hittar prisvärda tandvård med tandläkarhögskolan
 • Hur skyddar emalj tänder ?
 • hur man upprätthålla en god tandhälsa
 • om torra socket
 • salivens påverkan på dental
 • Så för att lindra tandvärk med tryckpunkter
 • hur man rengör en sonic tandborste
 • svänglås partiella proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com