hur man säkert och framgångsrikt har en tand bentransplantat inför ett implantat

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-17
Oavsett har fört dig till denna punkt för att behöva en bentransplantation som förberedelse för ett implantat spelar ingen roll . Oavsett om du redan går omkring med en eller
flera tänder saknas eller del av din operation är att ha den felande tand /tänder utdragna samtidigt som transplantatet spelar ingen roll. Vad som däremot räknas är hur du tar hand om dina tänder från och med nu . En bentransplantation kan misslyckas . Jag vet eftersom min gjorde . Jag var i en cykel olycka 8 år sedan. Vid tiden för olyckan båda framtänderna slogs rensa ut , rot och allt . Jag hade dem båda omplanteras inom en timme . En levde ett dog . Sedan dess har jag genomgått tre operationer för att försöka rädda min naturliga tand och rot . Denna sista augusti var jag tvungen att erkänna att det var dags att gå vidare till nästa steg av att ha ett implantat sätta i. Vad jag inte visste var att jag hade så svåra benförlust att jag skulle vara skyldiga att ha ett transplantat innan implantatet . Jag har inte uppmärksamma alla att kirurgen sa till mig och min transplantat misslyckades . Jag genomgick precis min andra bentransplantat ( det kommer att fungera ) och jag har några tips på vad man ska göra och vad man inte ska göra .

Du behöver :
en pålitlig oral kirurg
. tålamod.
hälsosam mjuk mat .
böcker , filmer , låg nyckeln underhållning .
ett par påsar fryst majs eller ärtor .
2-3 hand medelstora mjuka tunna bindor .


1 .
du valt en pålitlig oral kirurg . Du kirurgi datum läggs upp i kalendern . Har du fyllt på mjuk mat och kalla drycker ? Tänkte inte på det gjorde du . Efter din operation måste du ta det lugnt . Det är bäst att fylla på vad du behöver nu . Gör en resa till mataffären och köpa mjuk lätt mat som tilltalar dig . Jag föreslår yoghurt , keso , pudding , äppelmos , glass , V8, tunn smoothies , juice och vatten för de första 72 timmarna efter operationen. Efter de första tre dagarna du kan äta mjuk varm mat . Fylla på , eller göra egna , soppa , buljong , soppa lager , instant potatismos och bönor .
Om du har en preferens för livsmedel som behöver kokas sedan förbereda dem i förväg och frysa . Hemlagad är bättre och mer näringsrik . Du vill ge din kropp varje möjlighet att läka sig själv . Om du ska göra mat att frysa jag föreslå att de lagras i individuella stora behållare eller i mindre portioner. Detta gör det lättare för dig att äta och göra med det . Du behöver inte oroa sig för att städa upp stekpannor och lagra överbliven mat . Glöm inte när du handlar för att köpa två eller tre påsar med frysta grönsaker som majs eller ärtor. Jag har funnit att dessa fungerar bäst att använda som en kall pack . De är lätta att forma över ditt ansikte och käke . Det är bra att ha flera på handen. När man börjar tina du kan sätta tillbaka den i frysen och ta ut en annan .
2 .
När du är hemma efter operationen låg bara rätt ner och bli drottning . Låta andra ta hand om dig . Byt till bekväma PJ 's , stötta upp i soffan eller i sängen med några kuddar och en god bok eller bara ta en
tupplur. Sömn är väldigt viktigt för kroppen att läka . Sov när du kan . Den första dagen efter min ympkvistar var alltid den mest obekväma . Glöm inte att få isen pack eller fryst vegies , ur frysen och lägga den rätt i ansiktet. De kommer förmodligen gett er en kylklamp på kirurger kontoret men de är oftast små och hårda . Ofta är det bara en liten ziplock påse med frusna vatten och insvept i en engångstrasa . Din hemgjord pack vegies kommer att fungera så mycket bättre. Om du har några mjuka , tunna handdukar kan du linda en runt påse med grönsaker för din komfort .
3 .
Jag vet att du förmodligen kommer att vara hungrig om nu speciellt om du var lugnande . Ingen mat eller dryck efter midnatt , höger . Tja, om du kan motstå att gnagande hunger bara försöka att smutta på lite juice eller äta en liten mängd pudding . Massor av vatten också . Det håller inte bara du inte blir uttorkad det kommer att hålla datorn spolas . Och det kommer att få dig att känna full därmed förhoppningsvis avvärja det första hunger . Om varje gång du tar ett glas vatten du prova och vips runt i munnen som hjälper till att hålla operationen webbplatser ren . Oavsett hur väl du känner eller hur hungrig kan du få ge inte in i frestelse . Om du äter fast föda eller tuggas innan operationen platser är läkt du kör
risken att påverka dem med mat . Du kör också risken för att riva stygn . Du kommer inte att kunna borsta i dessa områden ett tag och det är så viktigt att hålla dem rena för att få korrekt läkning .
4 .
Stanna i sängen ! Om du går upp för att göra hushållsarbete eller roa vänner eller gå tillbaka för arbetet med att tidigt riskerar du att få din transplantat misslyckas . Om du följer instruktionerna på att äta oavsett hur mycket man än försöker ditt kaloriintag sänks . Det innebär att oavsett kalorier du tar in i din kropp behövs för att läka . Slösa inte dem på främmande aktiviteter som kan vänta. Om du är uttråkad läsa . Titta på film . Spela på datorn . Om du har en bärbar dator du kan ta det rätt i säng med dig . Det är där jag är just nu . Min andra bentransplantat gjordes igår . Jag är uttråkad så jag tänkte vad sjutton . Jag ska försöka göra lite pengar för att betala för min operation . S här skriver jag för eHow . Oavsett dina intressen är att hålla din verksamhet låg nyckeln .
5 .
Du har gjort det genom den första veckan. Du har haft din post op utnämningen och allt ser bra ut . Du mår bra . Fortfarande är det en bra idé att ta det lugnt . Om du arbetar och du måste gå tillbaka och försöka ta paus regelbundet. Om du arbetar i vården fältet ( även städning , kök , eller underhåll ) bära en mask när på jobbet . Du har fortfarande två sår som måste ges alla möjligheter att läka . Om du röker försöka motstå under den första veckan eller två . Om detta visar sig alltför mycket sedan efter varje cigarett skölja munnen med lite vatten . Om du är en stor läsk eller kaffe dricker eller du gillar dessa energidrycker igen försöka och inte ta del av dem under läkningsperioden . Jag kommer att berätta detta : Jag betalade för min operation ur fickan . Jag arbetar som CNA och gick tillbaka till jobbet fem dagar efter operationen. Jag blev utsatt utan att veta det på en bakteriell infektion. Jag följde alla av ovanstående förslag utom två . Jag har inte bära mask på jobbet och jag ville inte stanna i sängen först . Okej jag var också svälter och åt för tidigt efter operationen. Min transplantat misslyckades . Jag var den första patienten att min kirurg hade ett transplantat misslyckas på . Han talade till sina kollegor om det . När de hade sett ett misslyckande var det med någon inom sjukvården . Han mådde så dåligt att han gjorde operationen igen utan kostnad . Han hade gett mig alla de andra varningar men ett . Bära en mask på jobbet . Du kan tro att jag följer alla dessa tips till den skrivelse den här gången . Lycka till.


Previous:nothing Next:Hur man avgör om du bör köpa tandvårdsförsäkringen

Relaterade artiklar


 • hur du bleka dina tänder naturligt
 • hur man hittar rabatt tandläkare och hängslen rabatt
 • om gratis tandkliniker
 • salivens påverkan på dental
 • tandköttsproblem huskurer
 • om vikande tandkött
 • hur man motivera inköp av en tand vattenstråle
 • hur man gör tänderna vitare
 • Så för att lindra smärta från tandvärk ... alla fysiska
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com