hur man ska behandla inflammerat tandkött

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2014-08-08
Inflammerat tandkött eller tuggummi svullnad orsakas oftast av gingivit eller flera lån fall tandlossning . Gingivit kan vanligen åtgärdas med munhygien och regelbunden tandvård . Inflammerad eller svullet tandkött oftast svarar på behandling inom ett par veckor av god munhygien
1 .
Inspektera inflammerat tandkött att se om de drar sig tillbaka , svullna, eller blöder lätt . Dessa är varningssignaler för tandköttsinflammation eller tandlossning . Tandköttet dra sig bort från tanden är lätt också tecken på ett problem . Om något av dessa symtom, rådfråga en tandläkare så snart som möjligt för att undvika ytterligare infektioner och förebygga tandlossning .
2 .
Borsta regelbundet . Munhygien kan åtgärda och förebygga många fall av tandköttsinflammationer och tandsjukdomar. Borsta efter varje måltid med en mjuk tandborste och se till att rengöra tandköttet -line . Aggressiva skrubbning eller borsta kan förvärra problemet . Regelbunden och skonsam noggrann rengöring rekommenderas .
3 .
Skölj ofta . Om en person är oförmögen att borsta så ofta som de äter under dagen , sköljning kommer hjälpa till att befria munnen av skadliga bakterier som kan bilda plack på tänderna och under tandköttet tills de kan borsta ordentligt . Fråga din tandläkare om en anti-bakteriell skölja är rätt för dig .
4 .
Behandla inflammerat tandkött med en saltvatten skölja . Saltvatten sköljningar kan hjälpa till med inflammerat tandkött och minskar svullnad . Om problemet är allvarligare , kan en tandläkare rekommendera en anti-bakteriell mun skölj .
5 .
Floss minst två gånger dagligen . Korrekt användning av tandtråd kommer att få svårt att nå platser som en tandborste inte kan rengöra . Tandtråd minst två gånger dagligen , men som med borstning , inte tandtråd aggressivt eller grovt eftersom detta kan orsaka inflammation i tandköttet blir mer svullen .
6 .
Ha en tandläkarkontroll två gånger per år . En viktig del av god munhygien är regelbunden rengöring och filmvisningar av en tandläkare . En tandläkare kan nå och rengöra ytterligare under tandköttet för att hjälpa en enskild bort plack eller tandsten som kan orsaka gingivit och blödande tandkött .

tips och varningar


 • Det är viktigt att besöka tandläkaren för att utesluta eventuella underliggande hälsoproblem som kan orsaka tandköttsinflammation .


 • Previous:nothing Next:hur till återvinna från visdomständerna bort

  Relaterade artiklar


 • hur man ska behandla tuggummi sår från tandproteser
 • kan en tandguld bro repareras ?
 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur man hittar en bra tandläkare
 • parodontit och fetma
 • om tandblekning produkt recensioner
 • hur du får ditt barn att borsta tänderna noggrant
 • hur man tar hand om blödande tandkött
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • hur du bleka dina tänder naturligt
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com