muntorrhet behandlingar

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-10
De flesta upplever en torr känsla i munnen på ett eller annat . Vanligtvis är känslan bara tillfälliga och kan lindras genom något så enkelt som att dricka ett glas vatten . För andra däremot är muntorrhet ett tillstånd som varar mer än några timmar eller till och med några dagar . Om du kämpar med muntorrhet , det finns sätt att behandla det hemma

Identification

Muntorrhet , . medicinskt kallad muntorrhet , är ett tillstånd som präglas av en torr känsla i munnen . En person i detta tillstånd kan ha saliv som är trådiga och tjock , och han kan ha illaluktande andedräkt . Hans läppar kan spricka , och han kan utveckla sår i mungiporna . Han kan också ha svårt att prata och svälja och ofta har ont i halsen . Han kanske har mer karies och plack än vanligt , liksom en ökad risk att utveckla sjukdomar i tandköttet.

Läkemedel Orsaker

Enligt Mayo Clinic , medicin är ibland orsaken till muntorrhet . Om detta är fallet kan läkaren justera din dos för att lindra symtomen , eller han kan ändra medicineringen till en helt ny drog . I vissa fall kan en läkare ordinera ett läkemedel som ökar produktionen av saliv , som cevimeline eller pilokarpin .

munhygien

Enligt WebMD , en del av vikten av att behandla muntorrhet förhindrar karies . Saliv hjälper till att hålla munnen ren och utan tillräckligt mycket av det , håligheter och karies blir mer troliga . Om du har torr mun , det är smart att ta hand med din munhygien för att avvärja problem innan de utvecklas . Detta innebär att du borstar tänderna minst två gånger om dagen och tandtråd minst en gång per dag . Det innebär också att använda en fluortandkräm och besöka en tandläkare var 6 månader .

OTC Behandlingar

Fråga din läkare om icke-medicinering behandlingar för muntorrhet . Till exempel finns mun sprayer , sköljningar , tandkräm och hudkräm som har skapats för att hjälpa människor som har att göra med muntorrhet . Normalt är de tillgängliga över disk .

Livsmedel ska undvikas

Det finns några saker du bör undvika om du har torr mun , eftersom de kommer sannolikt bara att förvärra problemet . Du bör undvika rökning och kryddstark mat . Du bör också undvika drycker som innehåller alkohol och koffein , eftersom båda dessa ämnen torr i munnen . Dessutom är det en bra idé att undvika juicer som har en hög syra innehåll, såsom apelsin , grapefrukt , tomat och äppeljuice .

Previous:nothing Next:visdomständer smärtsymptom

Relaterade artiklar


 • orsaker till tandvärk
 • Hur fungerar en tandläkare tänder vitare ?
 • hur man får ljusare , vitare tänder
 • vad som är i guld tandkronor ?
 • hur man förbereder ett barn för tandvård
 • hur att bleka tänderna hemma
 • hur man kan bota dålig andedräkt
 • om tandblekning produkt recensioner
 • om tand värk
 • vad är karbamidperoxid ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com