om laser tandvård

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-03
Som laserteknik förskott, applikationer för att använda lasrar expandera också. Många ogillar att gå till tandläkaren eftersom det kan vara smärtsamt . Dental laser nu används för att behandla en rad olika tillstånd , ofta utan smärta eller obehagliga ljudet av en borr

Typer

Olika typer av lasrar har utvecklats för att utföra olika uppgifter . En osynlig laserstråle är skapad av lasrar koldioxid . Neon och helium läggs till balken för att skapa en röd färg , vilket gör att tandläkaren för att se var lasern . Denna typ av laser tränger inte långt i vävnad och är utmärkt för att behandla problem på tandköttet ytor . Koldioxid lasrar lämnar efter sig en tillfällig kolrester , som håller såret under ren . Argon laser skapa en blågrön ljus . Dessa lasrar används för att bota Tandcement och chang cementen molekylära struktur . Andra lasertyper ibland används inom tandvården omfattar Ebrium : YAG laser , Nd lasrar och Holmium . YAG-lasrar

Använder

Dental laser används för att behandla en mängd olika villkor . Lasrar kan användas för att hitta dolda hålrum , tråkig känslighet för varmt och kallt , form tandkött och bota TMJ . Lasrar kan ibland användas i stället för en konventionell Tandläkarborrmaskiner och kan smärtfritt fixa tandköttet veck som kan uppstå i tandproteser . Lasrar kan också behandla begränsad tunga rörelser och de problem tal som ibland medför .

Fördelar

Ljuset strålar som avges av dentala lasrar kan vara mycket exakt fokuserad , vilket eliminerar skador på omgivande vävnad . Användningen av en laser i behandling minimerar blödning eftersom det hjälper blodet att koagulera och kan ofta eliminera behovet av stygn . Eftersom laserljus dödar bakterier , steriliserar det behandlingsområdet som arbete som görs , vilket minskar risken för infektion . Längden på vågorna i en laser ljus kan styras så att exakt inställning av lasern för särskilda arbetsuppgifter. I vissa förfaranden kan en laser användas i stället för den traditionella borren , som kan göra vissa patienter obehagligt . Lasrar kan också minska behovet för anestesi och läkningstiden .

Nackdelar

om priserna varierar kraftigt med förfarandet , behandling med en dental laser är ofta ganska dyra . Det finns fortfarande ett fåtal gemensamma förfaranden som en laser inte kan användas för , som att ta bort gamla fyllningar och kronor . Även om användningen av en laser kan ofta minska behovet av anestesi , kan det inte eliminera behovet helt för alla . När en laser används för att bleka tänderna , kan resultaten vara ganska dramatisk efter bara en behandling .

Missuppfattningar

Medan många försäkringsbolag täcker inte kosmetiska förfaranden såsom tandblekning , många täcker användningen av en laser för att behandla karies . Lasrar är säkra och effektiva former av behandling för många dentala förhållanden och är lika säkra för barn som för vuxna. Eftersom våglängden på laserns ljusstråle kan justeras , kan det rikta hård eller mjuk vävnad och olika densiteter vävnad . Detta innebär att det inte är möjligt för tandläkaren att av misstag bränna insidan av munnen med lasern medan du arbetar med dina tänder .

Previous:nothing Next:parodontit och fetma

Relaterade artiklar


 • hur mycket kostar gingival ympning kosta ?
 • hur man köper blekning tandkräm
 • hur man eliminerar dålig andedräkt
 • mjuk nattvakt rekommendationer
 • visdomständer torr socket symtom
 • hur man kan bli av dålig andedräkt
 • Fördelarna med guld tandfyllningar
 • hur att bleka tänderna hemma
 • Hur du tar hand om dina tänder
 • problem med partiella proteser
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com