om naturliga naturläkemedel för hål i tänderna

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2014-08-06
Folk tror ofta att det inte finns något alternativ till konventionell tandvård , bara dricka fluoriderat vatten , borsta tänderna , tandtråd och få dem håligheter fyllda vid behov . Ändå forskning visar nu att kroniska intag av fluorid och användning av kvicksilver i fyllningar är relaterade till hälsoproblem . Det finns naturläkemedel som kan användas för att förbättra tandhälsan , förebygga karies och ge lättnad för hålrum som redan finns

Bakgrund

hål i tänderna eller karies representerar ett skede av karies . Det är allmänt accepterat att karies är resultatet av en kombination av socker och bakterier i munnen , men även att långvariga antagandet nu ifrågasätts . För att främja friska tänder , har många samhällen genomfört fluoriderat vatten , började en praxis under 1940-talet . Andra vanliga metoder är att använda fluor-innehållande tandkräm för att borsta , rutin tandrengöring med en kvalificerad läkare och få håligheter fyllda . Vissa tandfyllningsmaterial innehåller faktiskt en liten mängd kvicksilver . I decennier rådande tron var att kvicksilver i denna form och belopp är ofarligt , men allt detta visar sig vara en vanföreställning. En vanlig uppfattning är att när håligheter form , kan de inte vändas och att förfallet kommer att fortsätta till allvarligare skede . Därför anser mycket få människor som lämnar ett hålrum obehandlat när den upptäcks . Nu , en samling av mer naturliga metoder finns tillgängliga för att främja tandhälsan , förebygga karies och ge befrielse från tand smärta och tandköttet irritation i samband med dålig tandhälsa . Vissa individer och utövare börjar till påståendet att utvecklingen av karies kan stoppas och att håligheter faktiskt kan vändas .

Rättsmedel

En mängd olika örter och naturläkemedel är tillgängliga för att förebygga karies och ge lättnad . Vissa personer har även rapporterat att naturläkemedel kan ta bort behovet av att ha befintliga små håligheter fyllda av en tandläkare . En naturlig substans som är bra för att förebygga karies är xylitol , ett naturligt socker som används som ett alternativ sötningsmedel . Det förutsätts att ge fördelar genom att locka och sedan svälter de mikroorganismer som kan orsaka karies . The Food and Drug Administration ( FDA ) tillåter faktiskt tillverkare att hävda att xylitol inte främjar hålrum . Det är ännu anses säkert för diabetiker , eftersom det är en sockeralkohol och därmed påverkar blodsockret mindre än en vanlig socker . Neem är också användbar , eftersom det är anti -mikrobiella och anti- bakteriella och kan ta bort plack från tänderna . Ingefära är anti-inflammatorisk och har visat sig ha förmåga att desensitize tänder . Gurkmeja och koriander är andra ämnen som är vanliga som främjar tandhälsan . En komponent av naturliga lakrits har visat betydande fördelar i att förebygga karies . Grönt och svart te båda innehåller komponenter som kan hämma röta främjar bakterier och även vitamin B6 kan förhindra hål genom att minska de bakterier och ökar nyttiga bakterier . Kryddnejlika olja och vanilj används för befrielse från tand och tandkött smärta och en regnskog ört är nu förknippas med förbättrad tandhälsa och lindring av smärta och tuggummi irritation .

Förebyggande

För att förhindra hålrum uppstår i första hand använder naturläkemedel i tillägg till tandborstning och tandtråd rutin . Vissa tandkrämer innehåller nu ingredienser såsom neem och lakrits , som kan förhindra karies . Människor upplever att gnugga Sangre de Drago på tandköttet och tänderna eller använder den för att borsta kan förbättra tandhälsa och minska behovet av konventionell tandvård . Konsumtionsfärdig dryck som främjar tandhälsan , såsom svart och grönt te och minimera förbrukningen av läsk och socker-lastad fruktdrycker . Du kan även få speciella sockerfria klubbor görs med ett särskilt inslag i kinesisk lakritsrot som en vetenskapsman visade kan hämma sönderfalla främjar bakterier och främja tandhälsa . Sockerfritt tuggummi som gjorts med xylitol kan vara till nytta för att förhindra karies också. Xylitol kan även läggas till vatten för att minska plack och tandsten på husdjur, som en studie på katt tandhälsa visade .

Relief

I vissa fall kan du behöva befrielse från en ny hålighet innan konventionell behandling kan erhållas , eller du kanske söker ett alternativ till sådan behandling. Sangre de Drago , vanligtvis tillgänglig som en vätska , kan gnuggas mot tänderna och tandköttet eller användas för att borsta tänderna , utöver eller i stället för tandkräm . Användare har upptäckt att det snabbt lindrar och läker tandköttet irritation och minskar ilningar i tänderna. Kryddnejlikeolja används ofta för att lindra tandvärk , det kan smörjas direkt på den ömma tanden eller tandköttet . Vaniljextrakt kan användas på samma sätt . En annan rekommenderad teknik är slipning asafetida med citronsaft , värmande den och tillämpa den på ett nytt hål för smärtlindring . Drick ingefära te att okänsliga en smärtsam tand samt lindra eventuell infektion .

Slutsats

Det finns helt klart ingen brist på alternativ för att föra tandhälsa naturligt . Överväga vilka metoder som du är mest sannolikt att faktiskt använda och införliva dem i din dagliga rutin . Dricka grönt te , borsta med Neem eller Sangre de Drago , eller använda xylitol i stället för socker kan ge fördelar utan de kostnader och hälsorisker mer intensiv dentala behandlingar .

Disclaimer

Dessa uttalanden har inte utvärderats av Food and Drug Administration och denna information ges i undervisningssyfte. Den är inte avsedd att diagnostisera, behandla , bota eller förebygga sjukdom .

Previous:nothing Next:hur man hittar prisvärda tandvård med tandläkarhögskolan

Relaterade artiklar


 • om laser tandvård
 • definitioner av dentala instrument
 • hur man anföra klagomål mot en ortodontist
 • hur man hittar prisvärda tandvård med tandläkarhögskolan
 • om Sonicare laddare
 • hur man bleka löständer
 • hur man kan stoppa blödning gumes
 • kan en tandguld bro repareras ?
 • hur man väljer en Invisalign ortodontist
 • hur påverkar tuggummi tandhälsan ?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com