parodontit och fetma

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2014-08-02
Tandlossning är en allvarlig tandkött som orsakar förstörelsen av ben som stöder tänder samt tandköttet . Detta tuggummi infektion kan leda till tandlossning och en ännu större risk för andra mycket allvarliga sjukdomar och tillstånd som stroke , hjärtinfarkt , och överraskande, även fetma . Parodontit är en ganska vanlig sjukdom som kan förebyggas . Ett sätt att minska dina chanser att någonsin ha denna störning är genom att träna strikt, korrekt munhygien regelbundet

Länk till Fetma

År 2003 upptäckte forskning som bedrivs vid Case Western Reserve University i Cleveland, Ohio, en stark koppling mellan parodontit och fetma . Bland personer mellan åldrarna 18 och 34 år gamla , var det noteras att feta personer , var förekomsten av parodontit ett svindlande 76 procent högre än sin normala vikt motsvarigheter .

teorier /Spekulationer

I studien dock det inte fanns något starkt samband mellan parodontit och fetma med personer äldre än 34 år gammal. Detta kan kanske bero på de olika kostvanor av de undersökta yngre människor . Dietary senaste årens utveckling visar kraftiga minskningar i konsumtionen av råa frukter och grönsaker , vilket kan leda till en högre rimlighet att bli överviktiga och till och med feta . Även med varje år , människor dricker mer och mer läsk , vilket leder till viktökning samt karies och tandlossning .

Funktion

Under 2008 var mer forskning startade vid University of Chicago i fråga om sambandet mellan parodontit och fetma . Läkare vid University of Chicago College of Dentistry fann att parodontit gör uppkomsten av insulinresistens uppstår mycket snabbare (baserat på en studie på råttor ) .

Statistik

Baserat på det nationella hälso -och Nutrition Examination Survey ( NHANES III ) , var ett signifikant samband mellan tandlossning och hög kroppsfett upptäcktes hos yngre vuxna ( men precis som tidigare forskning , var det inte så mycket mellan medelålders och äldre människor) .

Överväganden

På grund av olika forskning som bedrivs , det verkar som det finns en obestridlig länk mellan att vara fetma och parodontit hos yngre vuxna ( mellan 18 och 34 år gamla ) . Främja tillräckligt med fysisk aktivitet , motion och äter en hälsosam kost kan bidra till att stoppa den parodontala kurs sjukdomsutveckling.

Previous:nothing Next:typer av tandställning

Relaterade artiklar


 • justerbar nattvakt
 • hur man sparar pengar på tandhälsan
 • mjuk nattvakt rekommendationer
 • alternativ till proteser
 • välja en elektrisk tandborste för tandköttsproblem
 • hur man väljer en elektrisk tandborste
 • hur man avhjälpa en tandvärk hemma
 • hur du uppskattar din mun
 • hur du behåller tänderna
 • om proteser med klämmor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com